Skype падна – милиони потребители нямат връзка със системата

2
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Една от най-широко разпространените платформи за интернет телефония – Skype падна. Вече няколко часа милиони потребители по света не могат да се свържат със системата. Програмата показва опит за свързване, подобно на случаите, когато няма връзка с интернет. Проблемът, обаче, се оказва мащабен.

На иформационния портал на Skype – Heartbeat се появи съобщение, че е изникнал проблем със статуса на потребителите, поради който абонатите са офлайн и не могат да обменят съобщения и да осъществяват разговори. Разработчиците уверяват, че се работи по въпроса и в най-скоро време се очаква ъпдейт, който да отстрани проблема.

Засегнати са най-вече абонати в Европа и САЩ, но проблемът засяга и Канада, Азия, Нова Зеландия и други кътчета на света, създавайки проблеми не само на потребителите у дома, но и на корпоративни клиенти.

Междувременно, програмистите на Microsoft – компанията собственик на платформата, работят по интегрирането на Skype в новия браузър – Edge. Идеята е потребителите да могат да осъществяват разговори директно през интернет клиента без допълнителен плъгин.