Четирима загинаха в челен сблъсък с камион

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Автомобилът им се отклонил в насрещното движение по пътя Бургас-Варна, край Старо Оряхово

Четирима души загинаха на място при тежка катастрофа на 40 км от Варна, в района на село Старо Оряхово. Жертвите пътували в посока към морската столица с лека кола, която се блъснала челно в тежкотоварен камион, след като навлязла в насрещното движение.

Предполага се, че фолксвагенът с бургаска регистрация предприел неправилно изпреварване по мокрия път.  Загиналите са двама братя, на възраст 44 и 51 години, както и двама младежи на 19 и 26 години – синът на единия и техен племенник.

Ограничението на скоростта в този участък е 60 км, но местните признават, че вдигат и до 80, съобщи БНТ от мястото на инцидента. Катастрофата, станала около 7 сутринта, затвори пътя за повече от три часа.

Междувременно вчера почина втори колега от информационна агенция БГНЕС, пострадал в трагедията на празничния 22 септември. На път за Велико Търново служебният им автомобил се сблъска челно с друга лека кола край ловешкото село Абланица след рисковано изпреварване.

Загина 32-годишният фоторепортер Петко Налбантов, а снощи издъхна и видеооператорът Светломир Генев, на 42. В ловешката болница с тежки наранявания остава журналистът Любомир Янев.

Източник: Нова телевизия, БНТ