Рекламни календари

2
Добави коментар
superprint
superprint

Рекламни календари – Дизайн и Печат
рекламни календари
Рекламни календари се правят с ясна цел и съдържат данни за нещо, което представяме – продукт, услуга, нас самите или дори идея. Рекламата тук е по-широко понятие, защото не държите моментално да увеличите продажбите. Целта Ви по-често е друга – да научат за Вас и/или да си припомнят за Вас всеки път, когато погледнат към календара, през цялата дълга година. Рекламните календари много помагат за това. Най-вече, защото са много, много различни видове и всеки от тях играе във Вашия отбор: стенни, настолни, работни, джобни, календари-тефтери, планшети, пирамидки, еднолистови или многолистови, големи, средниили малки, луксозни или по-семпли календари.
Първата стъпка е избор на вида рекламен календар. По-добрата първа стъпка е избор на правилната рекламна агенция. Там ще можете не само да обсъдите конкретни детайли от изработката, но още в началото ще Ви ориентират за най-добрата стратегия на избор. Защото оптималният избор на сет може да е много, много по-успешен за Вашата реклама от само един рекламен календар.
Много важно е да помните, че рекламните календари са връзка с Вашите партньори и изборът на вида, дизайна и материалите за изработка трябва да служат на Вашата цел – успешна комуникация. Рекламните Ви календари или сет от календари ще „говори” за Вас от стената, ъгъла на бюрото или от тефтера, и този език трябва да бъда правилно разбиран и особено важно, запомнен.
 
 
 
 
 
 
Поръчка на рекламни календари
 
дизайн на рекламни календари
Рекламният календар се прави с ясна цел. За да я постигнете, първо трябва да изберете точния момент, в който той да се появи. По-често хората мислят за снимки и текстове, но изпускат един ключов помощник – времето. Дали Вашият рекламен календар, пристигнал сред потока предколедни пратки, ще бъде предпочетен и ще постигне целта си? А ако партньорите Ви го получат две, три седмици по-рано? Представете си вниманието, което биха обърнали на първия за сецона пристигнал в офиса им рекламен календар.
Поръчка на рекламен календар се прави с ясна цел. Рекламният календар Ви трябва за връзка с някого – клиенти, утвърден партньор, нови контакти в бранша. Рекламният календар може да служи и на некомерсиална идея, за отбелязване на важна годишнина, в благотворителна кампария за набиране на средства или да напомня за събитие през идващата година.
Рекламният календар трябва да излъчва много ясно послание. Само така ще изпълни предназначението си. Идеята е особено важна. Всичко в рекламния календар трябва да е подчинено на тази идея – от размера на главата (т.е. всичко, което не са дати), до комбинацията от цветове, яркост, размери на цифрите, вид хартия и още детайли. Най-важно е да помните до кого искате да стигне посланието, какво искате да разкажете за себе си или бизнеса си, и как искате да го кажете – агресивно или деликатно.
Първа стъпка е избор на типа рекламен календар. Тук правилната оценка на таргет-групата определя стратегията. Може оптималният избор на сет да е много, много по-успешен за Вашата реклама от само един рекламен календар. В зависимост от приложението им календарите са стенни, настолни, джобни, календари-бележници, стикери и още. Всяка от тези групи съдържа десетки разновидности, като еднолистови или многолистови, едно-, дву- 3 или 4-секционни, джобни, презентационни и още много други. Помощта на добри експерти в бранша е важна за оптималното решение в рамките на бюджета Ви.
 
 
 
 
 
 
Изработка на рекламни календари
Изработката на рекламни календари започва, след като сте решили няколко неща от ключово значение:

избрали сте точния момент за поръчка на Вашите рекламни календари. Помислете за това достатъчно рано. Не пренебрегвайте помощта на времето, тя е важна. Рекламният календар се прави с ясна цел, той носи послание, което искаме да стигне до някого и да бъде запомнено. Затова е много, много важно дали рекламният ни календар ще бъде единица от потока предколедни пратки или ще пристигне пръв, три-четири седмици по-рано. Пръв календар за сезона – помислете за тази възможност. Как биха погледнали на него и колко лесно биха Ви запомнили! И ще си спомнят за това при всеки поглед към календара Ви.
определили сте рамката на бюджета си. Тя се определя от целта Ви – какво точно искате да постигнете чрез рекламните си календари.

Изработката на рекламни календари минава през обичайните за много печатни материали основни стъпки:

изработване на концепция;
дизайн на календар;
предпечат и печат на календари.

Adobe Creative Cloud – нашият избор
Идеята е всичко на календара, освен дните от месеца. Тя трябва да носи Вашето послание. Важно е да знаете какво искате да кажете и до кого искате да стигне. Идеята може да е Ваша.
Графичен дизайн или съживяването на идеята. За точното изразяване на Календарите са особен вид работа. Всеки календар неизбежно прилича на останалите повече, отколкото при всеки друг рекламен продукт. Това усложнява задачата. Вашият рекламен календар трябва да е уникален по точния начин, без това да пречи на предназначението му. Никакви кич или маниерност – най-лесният начин да унищожите идеята си! Изработването на концепцията трябва да е много внимателно, с обмисляне на елементите в тяхното комбинирано цялостно въздействие.
Тип календар, единичен рекламен календар или сет; изборът зависи от целта – за какво ще служи календарът: подарък за бизнес партньори, календари за дейностите в офиса, за агресивна реклама, за благотворителни кампании… Доставката също има значение – някои типове рекламни календари са по-подходящи за пощенски пратки на големи разстояния. Понякога комбинация от два или повече типове календари е правилното решение. Работният рекламен календар ще пристигне при Вашите партньори в сет с планшет и с джобен бележник. Типът рекламен календар е много важен и за цената, а при договарянето на сет може да постигнете отстъпка.
Цветовете? Цветен или черно-бял тук не е единственият важен въпрос поради тежестта на числовата и текстова част. От значение са хармонията между цветовете на снимките, шрифтовете, фоновете.
Количеството, което ще се отпечата? Крайната цена може съществено да зависи от това.
Вашата идея е важна за  всеки детайл от дизайна – от размера и цветовете на изображението до прецизната обработка на логото Ви. Тук се включват специфични дейности като обработка на изображения от клипарт или подадени от клиента, изрязване на обект по контур, векторизиране на лого, превръщане на текста в криви, корекции, генериране на файл за печат и друго.
СВРЪЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ДА ПОРЪЧАТЕ РЕКЛАМНИ КАЛЕНДАРИ

»

created by SEO web design