22 странни неща, появили се на търг в Ebay

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Няма да повярвате на нещата, които са дадени на търг в интернет платформата за електронна търговия Ebay. Почнал като малък шопинг сайт, Ebay се превръща в мястото, където можеш да намериш едни от най-странните и неочаквани артикули. Само за пример – през 2000 г. някой се е опитал да продаде Исландия, през 2005 г. – презимето си (или поне правата за него), а през 2010 г. – цял призрак (едва ли някой е тръгнал да пита привидението за мнение). Нещо почнало като хоби, се превръща в мултимилиардна компания с операции в над 30 държави. Сайтът за куриозни класации List 25 представя най-неочакваните и странни неща, дадени на търг в Ebay, които може да видите по-долу.

22. Знакът Hollywood 

Оригиналният знак Hollywood е продаден през ноември 2005 г. за 450 долара.

21. Volkswagen Golf

През май 2005 г.  моделът Volkswagen Golf на кардинал Йозеф Ратцингер, който по-късно става папа Бенедикт XVI, е продаден за 277 171 12 долара.

20. Самолетоносач

Бразилският самолетоносач Minas Gerais е бил на търг през 2004 г., но скоро след това обявата е свалена от Ebay.

19. Морски таралеж
Морски таралеж, който по-късно се оказва, че е нов вид (Coelopleurus exquisitus).

18. Чаша вода

Предположено е, че след концерт на краля на рокендрола Елвис Пресли е останала пластмасова чаша с вода. Капките от нея са продадени за 455 долара.

17. Косата на Бритни Спиърс

Косата на поп певицата Бритни Спиърс е продадена за 1 милион долара, след като изпълнителката я обръсва цялата през 2007 година.

16. Немски език

Германската езикова асоциация пуска немския език на търг, за да привлече вниманието към голямото влияние и налагане на английския език в Германия.

15. Нова Зеландия

Човек от Австралия се опитал да продаде държавата Нова Зеландия. Той почнал търга от 0,01 австралийски долара, като цената стигна до 3 000 преди да закрият аукциона.

14. Едно парченце от корн флейкс

Само едно единствено парченце от царевичната закуска корн флейкс е било продадено от студенти в университета Ковентри за по-малко от 2 долара.

13. Добро изкарване

Четирима австралийци се се продали за уикенд, включващ бира, чипсове и приятни разговори само за “скромната сума” от 1 300 австралийски долара.

13. Голф топки

Това не са били само обикновени голф топки, а такива които са погълнати от питон и след това хирургически премахнати. Продадени са за 1 400 австралийски долара.

11. Исландия

Да отново цяла страна. Още една държава, която е обявена за продажба; този път заради финансовата криза от 2008 г. Исландската певица Бьорк не е била включена.

10. Колата на изневерил

Жената на Тим Шол, британски радио ди-джей, продала колата му Lotus Esprit за 50 цента, след като чула за изневярата му в ефир.

9. F/A-18 Hornet

Майк Ланда пуснал за продажба в Ebay боен самолет, който намерил във вторичните суровини. ФБР обаче му казва, че може да го продава само на американски граждани на територията на САЩ.

8. Презиме

През 2005 г. Мат Роуз продал правата някой да му избере ново презиме. Той получил оферта за 8 000 долара с опцията “купувам веднага”, но съдът в Юта отказал да смени името на Мат.
7. Дух

През 2010 г. Майкъл Фалсет се опитал да продаде дух, но от Ebay свалили обявата. Макар и след 6 дни.

6. Футболен отбор

Футболният отбор Огнените птици от американския щат Индиана е бил почти продаден за 4 милиона долара.
5. Гумено пате
В обявата се твърдяло, че патето карало детето на собственика да го хвърля всеки път колкото се може по-далеко. Продадено е за малко повече от 100 долара.

4. Частично изяден сандвич

На 10-годишния сандвич бил илюстриран образът на Дева Мария и е бил продаден за 28.000 долара.

3. Реклама на челото

Жителката на Юта Кари Смит е продала площта върху челото си за 10 000 долара. GoldenPalace.com приели офертата и в момента всеки може да види уеб адреса им много ясно.

2. Черен дроб

Човек от американския щат Флорида успява да достигне сумата от 5,7 милиона долара в търга за черния си дроб, преди от Ebay да закрият аукциона.

1.Живот

След като жената на Ян Ъшер умира, той дава на търг целия си живот, който е продаден за 300 000 долара. След това Ъшер обикаля света и пише книгата “Живот продаден”. Студио Disney дори иска да направи филм по историята.

Източник на снимките: Wikipedia.org

Истории
На фокус