Апартаменти ново строителство в Русе

1
Добави коментар
Georgieva34
Georgieva34

При вземане на решение за покупка на имоти в Русе е добре да се помисли и за това в какво състояние искате да бъде новият ви дом. В тази статия ще се постараем да разясним какво получава купувачът на апартаменти ново строителство или така наречените „по БДС“ или „на тапа“ и какво получава, купувайки жилище „до ключ“.

Апартаменти ново строителство – „До ключ“ и „на тапа“

Ако държите сами да изберете всичко във вашия нов дом – вратите, вида на подовите настилки и плочките в банята, покритието по стените и т.н., по-подходящ избор е апартамент „на тапа“. В този случай може да се погрижите за всичко – както за качеството, така и да внесете собствен стил в имота.
Ако искате да се нанесете по възможно най-бързия начин и не ви се занимава с довършителни ремонти, по-удачен избор е да се купи апартамент „до ключ“.

Още с преглеждането на обявите за апартаменти ново строителство на агенции за имоти Русе, можете да откриете доста информация, за това в какво състояние ще получите апартамента, който купувате.

Когато в обявата е упоменато, че апартаментът се предава „до ключ“, това би следвало да означава, че помещенията в него са напълно завършени и след като бъдат избрани подходящи мебели, новодомците могат да бъдат готови за нанасяне в него.

Апартаментът „до ключ“ притежава

замазани с латекс стени
всички гипсови и циментови замазки и шпакловки
поставени подови настилки във всички помещения
оборудвана със санитария баня
електрически контакти в целия апартамент
готова настилка на терасата
качествена дограма.

Купувачът се сдобива с напълно завършен в екстериорно отношение имот и сам трябва да се погрижи за неговия интериор.

Апартамент „на тапа“ притежава

циментова замазка на пода
шпакловани с гипс стени и таван
тапи на водопроводните изводи
ел.табло и изведени точки на ел. таблото
мръсен канал и ВиК изводи в банята, течаща вода и канализация.

Обикновено апартаментите „на тапа“ са без интериорни врати, но такива могат да бъдат поставени, при уговорка със строителя. Ако не желаете да доплащате за по-скъпи интериорни врати, ще ви бъдат поставени обикновени врати от фазер, които в последствие можете да смените или да боядисате по ваш вкус.

Важно е да се уточни, че покупката на имоти Русе „на тапа“ изисква известен допълнителен бюджет и време, за довършителни работи. Възможно е да се наложи да се постави допълнителен слой циментова замазка на пода и да бъде направено изравняване, преди да бъдат поставени основите на подовите настилки и самите настилки, независимо дали искате паркет, балатум или мокет. Стените също трябва допълнително да бъдат шпакловани, преди поставяне на латекс или тапети.

Независимо с какъв бюджет разполагате, какви са възможностите Ви за довършителни работи и срокове за нанасяне във Вашия нов дом, агентите от Сиана Имоти Русе са насреща за всички въпроси, които могат да възникнат при покупката на ново жилище.