Новини за недвижими имоти :: Бъдете пазара на недвижими имоти в Загреб: Увеличението на цените и продажбите, след г…

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

09:06 –
Бъдете пазара на недвижими имоти в Загреб: Увеличението на цените и продажбите, след години на криза

 Цените на жилищата на пазара Загреб записват увеличение на стойността на месечна и годишна база. Средните офертни цени плоски в Загреб през април са в размер на 1581 евро на квадратен метър, което е 1,1% повече от предходния месец и 1.3% повече в сравнение със същия месец на миналата година, според нови данни портал Crozilla.com.

 

Стабилизирането на цените на апартаментите в Загреб

 

Въпреки че цените на апартаментите в Загреб, средно, записано увеличение на стойността, някои части на града през април и отчита спад в обявената цена.

 

Борис Вуйович, директор на агенция за недвижими имоти Оперета от Загреб, порталът Crozilla.com казва цените са се стабилизирали от гледна точка на качество на апартаменти в добри локации постигнатите цени малко по-ниска, отколкото 2008гр., Докато, например, продължават да падат в някои части на града с лошите транспортни връзки, в бедните сгради и апартаменти за регулирането и тези, на пет етажа без асансьор и други подобни.

 

„Цените се стабилизират, има ясна диференциация между стари и нови свойства. За една добра история винаги има купувачи и повторно възникващи ситуации, че сградата се продават в етапа на създаване. The Trešnjevci може плосък за обновяване на сградата, закупен за 900 евро на квадратен метър, сградата се продава над 2000 евро на квадратен метър. „, каза Вуйович.

 

 

Най-големият месечен спад през април цената на апартамента е записан в града, където те са били 1 на сто по-ниски в сравнение с март, а средната цена на квадратен метър падна до 1841 евро.

 

В Novi Zagreb цена „кварта“ на месечна база са намалели с един милиард евро, или около 0,1%, а средната офертна цена е 1,254 евро.

 

Цените на апартаментите в западната част на града, средно, са в размер на 1,487 евро на квадратен метър, което е на месечна база с 0,1%, или 1 евро на „квадрат“ повече.

 

Увеличението на обявените цени на апартаменти през април е записан в източната част на града, където цените са нараснали с 1,7%, а за един кв. М средно са били необходими отбелязал и 1525 евро.

 

Търсенето на апартаменти в най-големия център на Загреб

 

През април най-големият търсенето на апартаменти портал Crozilla.com е в центъра, а след това в Trešnjevka, Ярун и Vrbanima. Подобна информация има на агенцията Opereta Ду, а именно, според Борислав Вуйович, апартаменти са закупени из целия град, но най-популярните са кварталите Център, Medvešćak, Trešnjevka North, Vrbani и Максимир в трамвай зона.

 

„Най търсите качествени апартаменти в нови сгради или нови сгради, независимо от тяхното местоположение“, каза Вуйович, добавяйки, че търсенето се увеличава за добра тристайни и четиристайни апартаменти, добро оформление, с паркинг, асансьор и тераса, и споменава да търси и студентски жилища от около 40 „квадрат“ с отделна стая.

 

Възстановяването на пазара на имоти в Загреб?

 

Борис Вуйович каза, че в сравнение с миналата година се чувствах подобряването:. „Пазарът е по-добре, цените са коригирани и се чувства блясък Клиентите вече не се страхува от данъците върху недвижими имоти, стана ясно, че цените са близо до дъното, и е трудно очакваме значителен спад в цените. “

 

Статистика портал Crozilla.com са показали увеличение рекламират цените на апартаментите в Загреб на месечна и годишна база, а Вуйович казва, че хората са вече по-лесно да вземе решение за покупка, и усети увеличението на продажбите: „Продажбите на нашите първата статистика увеличени и ние се надяваме, че Това ще бъде първата година от началото на кризата, в която ще бъде увеличение на обема трафик в сравнение с миналата година. „