Еко сватбите – хит или демоде?

5
Добави коментар
boleyn
boleyn

Именно това е сезонът, който винаги е бил богат на цветове – от жълто и оранжево до червено и кафяво.

Еко сватбите станаха много актуални през последните години. Доста се изписа и коментира по темата, хиляди снимки се показаха, но аз все пак вярвам, че има и нещо интересно в завръщането към природата и то в деня, когато поставяте ново начало и го споделяте с вашите най-близки хора!

Някои биха се зачудили дали темата вече не е демоде, но повярвайте ми, желанието да живеем в синхрон с природата, да се храним здравословно и да търсим баланс едва ли ще влязат в графата „отживелица“.

Когато говорим за еко или био сватба, не е нужно непременно да използваме зеления цвят, за да пресъздадем нашата идея. Точно обратното – можем да изберем всякакви цветове, още повече, ако сте планирали сватбено тържество в началото на есента. Именно това е сезонът, който винаги е бил богат на цветове – от жълто и оранжево до червено и кафяво. Ограничения няма.

Истината е, че темата е неизчерпаема, винаги можете да я пречупите през своята гледна точка или пък ако нещо ви идва прекалено, да отсеете само тези неща, които да отразят вашата индивидуалност. Много е важно да не изпадате в прекалено строги изисквания към гостите и участниците в тържеството, защото има опасност да останете неразбрани и да превърнете сватбата си в курс по екология. Намерете баланса и преценете дали гостите ще оценят усилията, които полагате.

Когато планирате еко сватба, изборът на място е от изключително значение. Замислете се дали не е добра идея да изнесете тържеството извън града, на някое тихо и спокойно място, така че да усетите природата и да се насладите на автентичността на заобикалящата ви среда. Много интереснa идея е да извикате местен майстор-кулинар, който да подготви специалитети и да избягате от изискаността, като впечатлите гостите си с вкусни домашни гозби. Повярвайте ми, всеки с умиление се връща към своето детство с домашно приготвените специалитети на баба.

Изборът на едно такова място едва ли би ви затруднил, тъй като селският туризъм доста убедително зае своите позиции и много хора вече предпочитат да избягат от градската суета и да потърсят кътче природа, която да възстанови спокойствието и да внесе уют в ежедневието им.

В търсенето на подаръчета за вашите гости, можете да развихрите своето въображение и да разчупите стереотипите, като изберете някакъв детайл от заобикалящата ви среда. Дали ще се спрете на типично за региона сувенирче, подправка, която да посадите в малка саксия или екологично чист мед, които да напомнят завръщането към природата – можете да сте сигурни, че няма да оставите гостите си разочаровани.

Не на последно място е и финансовото изражение при планирането на природосъобразно тържество. Замислете се, че всеки един детайл от природата около вас може да бъде внедрен в декорацията. В този случай бихте спестили от скъпоструващи аранжировки, луксозни тоалети и разходи около покани и печатни материали. Плодове, зеленчуци и цветя от градината на съседната къща са добре дошли на вашето тържество.
Желаем ви приятно пътуване към природата…