Fork and Spoon БРЕТЦЕЛИ

1
Добави коментар
micromirco
micromirco

Брецели

Здравейте, приятели! Сега мисля да ви дам една идейка за моментите, в които разполагате с повечеко свободно време. За мен лично това е пефектната закуска, ако отстрани има сладко или сос от сирена за любителите на солените изкушения. От друга страна, тези интересни на външен вид „гевречета“ могат да бъдат и чудно допълнение към основното ястия, както бяха в моя случай.

                          Изглеждат вкусно, а? 😛

Е, стига празни приказки, ето и рецептата…

Необходими продукти:

1 пакетче суха мая (7 гр., но можете да замените и с половин кубче прясна); 1 ч.ч. топла вода; 2 с.л. размекнато масло; 1 с.л. захар; 1/2 ч.л. сол; 3 ч.ч. брашно; 4 ч.ч. вода; 2 с.л. сода бикарбонат; сол на едри кристали.

Първо разтваряте маята в топлата водичка в голяма купа. Към това прибавяте маслото, захарта, солта и половината от брашното и разбивате до хомогенност. Прибавете и останалото брашно и замесете меко тесто. Покрийте и го оставете да втаса за около 20 минутки.

След втасването изсипете тестото върху работната повърхност и го ударете с юмрук, за да излезе излишният въздух. Разделете тестото на 12 равни части. След това всяка една от тях раздърпайте (разточете) до около 40 сантиметрови фитили и оформете брецелите. Това става като издърпате краищата и оформяте кръг, като крайчетата на фитила се застъпват и остават още по 7-8 см. Усучете краищата там, където се застъпват и след това обърнете крайчетата над кръга, прехвърлете ги над ръба и ги подпъхнете.

След оформянето им сложете 4-те чаши вода да заврят на котлона в голяма неалуминиева тенджера и прибавете содата. Варете брецелите по два наведнъж, като ги държите по около минута. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги отцедете. Наредете ги в намаслена тава и ги поръсете с едрата сол. Направете това и с останалите. Печете на 250 градуса за около 10-12 минути или до готовност. Извадете ги върху скара, за да не се намокрят от конденза.

Е, това беше моят резултат! Пожелавам ви и по-добър и… не забравяйте да споделите!

Добър апетит! 🙂

Like this:

Like Зареждане…

Related