Новини за недвижими имоти

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Според данните, водещ хърватски пазар на недвижими имоти рекламодател все още не е стабилна, а цените като цяло продължават да имат тенденция на спад.

Според ново изследване миризлив, проведено върху извадка от 155 до 000 недвижими имоти рекламира май 2015, цените на недвижимите имоти в Хърватия са намалели с 3% в сравнение с цените през май 2014 г., а в сравнение с предходния месец са намалели с 1 процента. По последни данни са сравнени с цените през май 2011 г., показва падането им от колкото е 7%.

Цените са нараснали и графство Карловац

В годишното ниво на покачването на цените на недвижими имоти, с изключение на Дубровник-Неретва County, което показва увеличение в офертните цени на недвижими имоти от 3%, е записано в графство Карловац, където цените в сравнение с май миналата година повече дори и 8%.

Повечето от окръга на месечна база показа тенденция на спад в офертните цени, с настъпване на най-големия спад в Копривница-къде беше 5%. В допълнение към Дубровник-Неретва, повечето цените на недвижимите имоти са в Сплитско-далматинска жупания, където офертните цени на квадратен метър средно за две хиляди евро.

Крапина-Загоре County намалява с толкова, колкото 8 на сто на годишна база.

Що се отнася до останалите окръзи с най-ниските цени, ситуацията май е непроменен; Вуковар-Срем, Вировитица-Подравина и Пожега-Славония County са най-ниските офертни цени на квадрат. През май, средната цена на жилище в Пожега-Славония County падна под 400 евро на квадратен метър.

Аз все още имам най-високата цена на имота на Адриатическото крайбрежие, особено в Дубровник-Неретва окръг, където май 2015 средна цена от 2141 евро на квадратен метър за къщата и 2,472 евро на квадратен метър за апартамент.

В Дубровник-Неретва County, средната цена на квадратен метър апартамент продължи да се покачва, а през май са отбелязали увеличение на средните цени кандидатства за квадрат дома.

Цените на жилищата в Загреб и все още спадащите

В град Загреб Средната цена на квадратен метър за къщата май възлиза на 1282 евро, което представлява спад от 8 на сто в сравнение със същия месец на 2014 година. В апартамента, средната цена на квадратен метър е 1 591 евро, или 2 процента по-малко в сравнение със същия месец на предходната година.

В град Загреб цените варират рязко, когато се анализират от общините и може да варира от най-ниската средна цена в Брезовица от 967 евро на квадратен метър за апартамент, община Горни Grad – Medveščak от средната цена на 2,029 евро на квадратен метър за апартамент.

Разликите в средните цени все още са по-високи в разделението на кварталите, в които повечето цени все още държат на четвърто място в центъра на града, а в средния ценови клас са Novi Zagreb – изток и Нови Загреб – запад.

Четвърти Tuškanac, Dolac, салати и Prekrižje имат най-високите жилищни цени на квадратен метър, но и най-скъпите квартали в град Загреб намаляват цените на имотите в сравнение с миналата година. Сред тях най-голям спад в средната цена на квадратен метър записано Pond, Dedići и Voćarsko селище.

Сред областите с най-ниската цена на квадратен метър на апартаментите, заделени ръбовете на Загреб; Botinec, Брезовица, Савич-Šanci, Sopnica и Soblinec. Квадратни апартаменти в тези квартали варира под 1000 евро на квадратен метър.

Средната цена в Загреб все още се намира в кварталите в Нови Загреб и Stenjevcu, които са връзките с центъра на града и на съдържанието на това предложение все още е „Best Buy“. Апартаментът е в тези квартали могат да бъдат намерени на цени от 1200 до 1400 евро на квадратен метър ,

Има големи разлики в цените на жилищата в Загреб и околностите му. Най-скъпият квадратен метър Къщата се намира в община Горни Grad Medvescak, където средната офертна цена на 2,468 евро на квадратен метър. Ниските цени квадратни къщи са разположени в общините Горня Дъбрава, Загреб и Sesvete – близо до мястото на кутията може да се намери по-малко от 800 евро.

От най-скъпите градове и градове в Хърватия, е най-голямото увеличение на цените на годишна база в залата (увеличение от 19 процента в сравнение с май 2014 г.). Ръстът е също присъства в Дубровник – Хотели, Bol, Кърк, Vrsar, Bol, Supetar, Seget и Мали Losinj. На други места, цени или стагнация или спад.

Средни цени на имотите в градовете с най-голямо население

През май 2015 г. в градовете, без да се включва тяхното обкръжение, най-високата цена на квадратен метър имат имоти в градовете по адриатическото – Дубровник, Сплит и Задар. Град Загреб, не се включи към околността, е на четвърто място по средна цена площада. От по-големите градове в Хърватия, най-ниската средна цена от квадрати трябва Беловар, Сисак, Винковци и Вуковар, където средната цена на квадратен метър на къщата е по-нисък от 500 евро.