Tesla Motors са обречени?!

3
Добави коментар
borsi
borsi

Бившият изпълнителен вицепрезидент и директор от много бордове с не добри прогнози за инвеститорите Легендата в автомобилния бранш Робърт Луц предрече катастрофа за Tesla Motors, Inc.

Според Луц “Електрификацията на автомобилите е неизбежна“, но е съмнително дали Tesla ще оцелее. В интервю бившият топ мениджър на BMW, Porsche, Ford, Chrysler и GM допусна, че компанията на Илон Мъск може и да не оцелее! Tesla е компанията, която не мога да разбера. Там работят брилянти хора, които правят невероятни неща. Именно този новаторски подход към нещата може да прецака всичко и съвсем скоро Tesla да изпадне в огромна беда.

Проблем е решението на собственика и президент на компанията Илон Мъск да продава моделите си само в самостоятелни шоурумове, но Боб Луц е на мнение, че това е наливане на пари в бездънна яма и посочи, че същият проблем е срещнал и самият той, по време на работата си в Porsche. Мъск смята, че щом фирмените магазини на Apple работят успешно, то и тези на Tesla ще могат. Само че при Apple се продават смартфони и лаптопи, които се нуждаят от една витрина и от персонал от деца. Докато една автокъща заема огромно пространство, има нужда от сграда, зарядни станции и огромен персонал. Нужни са не само търговци, но и сервиз, финансов отдел и така нататък. А това е огромна инвестиция, която трудно ще се изплати.

Tesla Motors е компанията, която не мога да разбера. Там работят брилянти хора, които правят невероятни неща. Именно обаче този новаторски подход към нещата може да прецака всичко и съвсем скоро Tesla да изпадне в огромна беда – коментира Луц. Въпреки, че предрича още през 2008 г. бъдеще на електрическите автомобили, Робърт Луц е скептик относно глобалното затопляне.