Дамско кожено палто: актуални модели за пролетта, есента и меката зима,

7
Добави коментар
elizabethu
elizabethu

Дамско кожено палто: актуални модели за пролетта, есента и меката зима,

Дамското кожено палто е изненадващо практична и стилна вещ. Но към избора му и покупката трябва да бъдем много внимателни: грешен модел може не само да  промени изцяло модната визия, която се придържа към имиджа на красива жена, но също така да се създаде откровено нелепо вид. И тъй като стилистите препоръчват да се вслушате в техните препоръки относно избора на кожено палто.

 

 

Какво е класическо кожено палто ? Еднозначен отговор на този въпрос не съществува, защото дизайнерите определят тази стилна дреха с разнообразие от стилове. Като начало – важна е дължината. В повечето случаи са модели със средна или малко под средната дължина. И в този случай, фаворитите са вариантите тренч и стил „английски“.

По принцип,голяма разлика между двете не съществува: права кройка, гладка странична линия, английска яка. Разликата се състои в това, че тренчкотът е двуредно палто а британското – единично закопчаване.  Също толкова популярни сред дизайнерите са модел със средна дължина  „френски стил“ (свободно палто с къси ръкави и яка-качулка), яке, Суинг (прекомерно свободен трапец) и кимоно палто.

Що се отнася до дългите модели кожени палта, в този случай, са фаворитите на Олстър (двуредно палто със сваляща се качулка яка), редингот (едноредово палто с шал яка а) и палто с прихлупване. Повечето от тези модели са открити в зимните колекции, което дава възможност на дизайнерите  активно да експериментират с материали и цветова палитра.

Материал и цвят на кожата

Основния материал, използван за шиене на това палто е естествено кожата. Но не всички  видове са подходящи за създаването на такъв елегантен  елемент от гардероба. Повечето  модели се изработват от  мека телешка кожа, която има специална мекота и по този начин се поддържа предварително определена форма. Понякога можете да намерите палто, изработено от кожа на коза, която се използва, когато се използват доста скъпи модели. Поради невероятните тънкости на материала , палтата са издръжливи и дълготрайни. Свинската кожа абсолютно не е подходяща поради факта, че  е нееластична и има многопореста структура.

За тези дами, които отказват  кожени дрехи от морални причини, дизайнерите предлагат така наречените „Faux“ и, да го кажем по-просто еко кожа,  по-качествена кожа, която се основава на полиуретан. Материалите придават  същите качествени характеристики като естествената кожа.
В допълнение, кожата и може да допълни други материали. Така че, често можете да  срещнете жените кожено палто с кожа, която не само се използва за  яка, но е и част от подплатата, което го прави един много достоен заместник на кожени палта и якета . Има модели, които комбинират няколко типа кожа. Трябва също да се отбележи, че някои опции кожено палто, предназначени за зимния период, за сериозно подплатени с капитонирана подплата, дебелината на която ви позволява да създадете елегантен, изтънчен, но много топъл модел.

 

Не мислете, че за женски вариант на цветова палитрасе  ограничава до традиционните черни и кафяви цветове. Да, дизайнерите предлагат и всички нюанси на красивите дами, но те правят своите малки, но много атрактивни бележки. По този начин става  трансформиране на познатата текстурата на телешка кожа, особено във  всесезонни версии, които обхващат animal print. Но тези дизайнери не се ограничават до на повърхността на козината – те работят и във вътрешноста на материала, рисувайки  флорални мотиви, щампи барок и рококо.

 

Like this:

Like Зареждане…

Related