Проектиране на еднофамилна къща със системата на YTONG

2
Добави коментар
dudalche
dudalche

Няма как да не сте чували за блокчетата от газобетон, които най – често наричаме YTONG.

Най-вероятно във вашия дом или вила има поне една стена, която е изградена от такива блокчета. С тях се работи лесно, евтини са и са много подходящи за изграждането на вътрешни и външни, преградни стени, колони и какво ли още не.

Но знаете ли, че вече можете да си построите еднофамилна къща изцяло със системата YTONG?

Макар, че все още проектите за къщи изцяло от YTONG у нас не са толкова популярни, в Европа използват системата от доста години, за да строят къщи, сгради, спортни съоръжения.

Какво представлява системата YTONG?

Системата включва няколко вида блокчета, всяко от които е с различно предназначение.

YTONG дава възможност за безкофражно отливане на стоманобетонните пояси с помощта на коритообразни блокчета YTONG.

За изграждането на външните стени се използват блокчета с готови отвори, които спестяват значителна част от кофражните работи. Блокчетата, с отвори дават възможност носещата стоманена конструкция да се „вплете” идеално в сградата, като по този начин се увеличава енергийната ефективност на еднофамилната къща, а от друга страна стените остават напълно еднородни и гладки.

Освен тези видове блокчета има и такива, които се използват за изграждане на вътрешните стени, на покриви, за тераси, корнизи и други елементи на сградата.

Защо тази система набира популярност и у нас при направата на проекти на еднофамилни къщи ?

По – малко разходи и време. Строителството на къщи с газобетонни блокчета изисква много по – малко време, строители, техника и финансови средства;
Системата YTONG осигурява ниски разходи за отопление. Газобетонните блокчета имат много добри топлоизолационни качества. През зимата този материал спомага да се икономисва от отопление, а през лятото осигурява приятна хладина и без климатик.
YTONG е устойчив на огън материал, който в случай на възникване на пожар не отделя токсични газове;
Осигурява перфектна звукоизолация. Стените, изградени със системата на YTONG осигуряват ефективна звукоизолация, която отговаря на най-високите стандарти;
С тази система може да бъде използвана за изграждане на абсолютно всички части на еднофамилната къща – от основите, вътрешните стени до покрива и балконите.