Карнавал във Венеция – екскурзия с автобус

1
Добави коментар
stravel
stravel

Маршрут: София – Венеция – София
ЦЕНА ОТ
295 лв.
5 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

 

 

Карнавалът във Венеция за първи път е проведен през 11 век. От тогава се провежда всяка година докато Италия не изпада в криза през 18-ти век. Карнавалът се възражда през 1979г. с голям успех и днес това е чудесен повод да се разхождате с маска и костюм из града и да се насладите на жива музика на основните площади на града. Прекрасен фестивал на открито, на който всеки може да се присъедини. С този карнавал Венеция изпраща зимата и посреща пролетта, като тази година темата на тържествата е Невероятната природа.

5 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски

1 ден (28.01.2016): София – Белград – Загреб – Лидо ди Йезоло
В 15.00ч. отпътуване от София по маршрут Белград – Загреб – Любляна – Венеция.

Нощен преход.

2 ден (29.01.2016): Лидо ди Йезоло
Около обяд пристигане в красивия Адриатически курорт „Лидо ди Йезоло”, разположен на венецианската лагуна. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Нощувка /1/.

3 ден (30.01.2016): по желание Верона – Падуа
Закуска. По желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до Верона и Падуа. Отпътуване за Верона – градът на Ромео и Жулиета с разглеждане на: Арена ди Верона (амфитеатър от II в.), площадите Ербе (на тревите), Синьорията, къщата на Жулиета, крепостта Кастел Векио. Свободно време. Отпътуване за Падуа, пешеходно разглеждане на града с посещение на: църквата Св. Антоний, Светецът, площад Прато де Ла Вале, катедралата Сан Антонио, старинния университет и намиращото се до него старинно кафене. Свободно време. Вечерта връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Нощувка /2/.

4 ден (31.01.2016): Венеция
Закуска. В 08.30ч. отпътуване за Пунта Сабиони – мястото, откъдето се взима корабчето (срещу заплащане) за посещението на най-романтичния град в света – Венеция. Туристическа програма започва със пл. “Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко – покровител на града, двореца на Дожите /отвън/, моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, разходка по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. По желание може да се разходите с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. В 12.00ч. може да наблюдавате най-популярното събитие на карнавала – „Полета на Ангела”. Известна в миналото като „турският полет“ тази церемония датира от около пет века. Тогава млад турски акробат, със самоделно изработени крила и двойно въже, изминал разстоянието от кораба си на пристанище „Сан Марко” до Катедралата. Свободно време във Венеция за участие в пищните карнавални празненства на площад „Сан Марко“. Традиционният парад на Мариите започва в 15.00ч. – процесия в карнавални костюми, която започва от Сан Пиетро ди Кастело, преминава през виа „Гарибалди” и достига до площад „Сан Марко”. Тази традиция датира от времето, когато са избирани седемте най-хубави момичета за женене. Около 18.00ч. отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден (01.02.2016): Венеция – София
Пристигане в София след обяд.

BB
 295 лв.
 349 лв.
 295 лв.
 275 лв.

Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:
транспорт с лицензиран автобус категория 3*
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло
медицинска застраховка на база 5000 евро за лица до 70г.
водач по време на пътуването

Цената не включва:
Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма – около 30 евро
Еднодневна екскурзия до Верона и Падуа – 40 лв. /при минимум 20 туриста/
билет за корабчетата до Венеция – 15 евро

Забележка:
всички посочени музейни такси са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяна

Необходими документи:
валидна лична карта или задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на заминаване
за деца до 18г. нотариално заверена декларация от двамата родители (копие и оригинал)
няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане:
депозит 30 % от пакетната цена, доплащане до 14 дни преди отпътуване

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди началната дата

Необходими документи:
валиден задграничен паспорт или лична карта; За деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане; Няма визови, санитарни и медицински изисквания

Агенцията не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини