Ryanair ще предлагат полети до САЩ на цени от $15

1
Добави коментар
ankh
ankh

Ryanair (Райънеър) имат разрешение за извършването на полети между САЩ и Европа. Най-голямата европейска нискотарифна самолетна компания възнамерява да стартира полети от големи европейски дестинации до Америка, като цените на самолетните билети ще започват от $15.

Тези полети са част от изготвена стратегия за агресивно разрастване на авиокомпанията, която Ryanair смята да следва през следващите 5 години. Самолетни билети ще бъдат предлагани за маршрути между европейски градове, като Берлин, Лондон и Дъблин до американските Ню Йорк, Маями и Бостън.

Още през 2008 г. Ryanair съобщиха, че възнамерява да извършва презокеански полети, а след година и половина инвестиции за повишаване на качеството на предлаганите услуги се стигна и до одобрение от борда на компанията. Предполага се, че осъществяването на тази програма ще отнеме около 5 години, понеже е нужно компанията да разполага с определен брой самолети, които да обслужват далечните дестинации. Очакванията са първите полети да бъдат към 2020 г.

През 2015 г. Майкъл О’Лиъри (изпълнителен директор на Ryanair) каза, че най-евтините самолетни билети ще са с цени от $15. Той допълни, че при такива цени ще трябва да се заплаща за всичко останало, като храна, багаж и т.н.

Нискотарифни авиокомпании, като Ryanair, Norwegian и Wow (други две авиокомпании, планиращи полети до САЩ) са наложили практиката с извънредно ниски цени на билетите, към които след това се добавят различни допълнителни такси. Райънеър са направили моделът съвършен, таксувайки пасажерите за всякакви неща, като се започне от заплащането с кредитна карта и се стигне до принтирането на бордната карта на летището при чекиране. Дори имаше идея за заплащане на ползването на тоалетната при полет.

Таксите все пак не отблъскват желаещите да пътуват. Хората, които искат да прелетят над Атлантическия океан проучват най-евтиния вариант и резервират самолетни билети, без да обръщат внимание на допълнителните такси и по-ниското качество на обслужване, стига да получат възможност за по-евтин полет.

Ryanair по всяка вероятност ще пуснат ограничен брой евтини самолетни билети, а повечето ще бъдат с цени, близки на до цените на някои местни авиокомпании, като Delta Airlines и United Airlines. Добавяйки към това и таксите, които ирландската авиокомпания налага, изгодните билети ще станат малко по-непривлекателни за пасажерите.