Защо мъжете не обичат шопинга?

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Колко често се карате с приятеля си за такива дребни неща като ходенето по магазините? Оказва се, че това е доста трудно… Ходи, гледа говори – харесва, не харесва. Но не, 10-15 минути и започва скимтене, раздразнение, обиди, а после и скандали.
Причината за този конфликт е проста – мъжете ходят по магазините, за да си купят определено нещо, а жените – много неща. Нека като начало да сравним как пазаруват мъжете и как го правят жените по отделно.

**Как пазаруват мъжете
Представителите на силния пол се запътват към магазина с ясното съзнание какво точно им трябва и ясната визия за ценови параметри и качество. Обикновено, дори да са в царството на пазаруването, като огромните търговски центрове например, те отиват директно в изпрания магазин или на нужния им щанд, без да обикалят по всички възможни етажи. „Сканират“ с поглед точния стилаж за конкретната вещ, подбират тази, която им допада най-много и се отправят към касата. Най-много 10 минути и пазаруването е приключено. Е, всеки от тях може да се задържи за по-дълго в автомобилен салон или магазин за технологии, това отнема още толкова минути, колкото да си порадват окото и продължават напред.

**Как пазаруват жените
Ето как го правят представителките на нежния пол. Те не влизат в магазина за нещо конкретно, защото нямат първоначална идея какво точно искат да купят от тях, но е задължително да изберат най-доброто от доброто и съвсем не е важно колко точно време ще отнеме това и колко уморително ще бъде, защото иначе няма да има мира. Жените обичат спокойно да се разхождат, да оглеждат, да сравняват качеството и цените, да се консултират с продавачите, да пробват … едно, второ, трето … и понякога да купят нещо, но само ако им хареса

**Как ни измъчва това …
Как да ходим по магазините заедно без да разваляме настроението си взаимно. Вариантът, в който винаги ходим по отделно не е за препоръчване

Нека да видим какво може да се направи, за да не спада мъжкото настроение след 15 минути ходене по магазините.

Поставете му някаква цел, например да намери някаква стока или конкретен размер, или пък цвят.

Постарайте се да съкратите времето на престой в магазина до разумен минимум, отидете предварително с приятелка, проведете шопинг ритуала, а после отидете заедно с мъжа си и купете предварително избраната стока.

Минете покрай тези щандове или магазини, които ще са интересни за него, за да може да се разсее малко.

Старайте се да не посещавате магазини в пикови часове, от стълпотворението и шума главоболието започва много по-бързо.

И не на последно място не забравяйте да кажете „Благодаря“ на любимия за проявеното търпение и щедрост.

Източник: Kozmetikata.com