Коя жена е вещица – Хулиганката | Всеки гледа към нея. Тя вижда в теб

1
Добави коментар
huligankata
huligankata

Мъжката енергия потискала женската, когато тя е била по-смела, неудобно или различна.

Вещицата – как да я разпознаем измежду другите жени, проклятие или дарба се крие зад това понятие и има ли вещици в днешно време?
От книгите, които сме чели, от филмите, които сме гледали, първоначалният образ е на жена, творяща нещо забранено, застрашително и тайнствено. Но не може да не отбележим, че през повечето време от човешката история доминиращият пол е бил мъжкият и мъжете явно имат вина за наложилия се зловещ стереотип. Мъжката енергия потискала женската, когато тя е била по-смела, неудобно или различна. Достатъчно е да погледнем към средновековна Европа и лова на вещици, хиляди погубени съдби от истерично настроената невежа тълпа! Ако една жена е била красива, ако е била с рижа коса или просто е обичала котките, било е напълно възможно да я обявят за вещица и да пламне на кладата. Така са избити стотици мъдри жени, занимаващи се с лечителство, знахарство, гадателство и с различно отношение към традиционните тогава християнски и патриархални ценности. Обикновено вещиците са обичали природата и се прекланяли пред нея. Но природата не е на Сатаната, тя е Божествена. Почитайки природата и живеейки по нейните закони, тези жени, както и повечето съвременнички, които го правят, са били красиви, естествени бунтарки със силно изразена идентичност. Не биха могли да причиняват беди, камо ли да нанасят вреди на другите, тъй като се живели по закона на кармата: всичко, което правят, им се връща тройно. Изповядвали са съвсем друга философия: колкото повече убиваме природата, толкова повече убиваме себе си. Вещиците се наслаждавали на уединението в околната естествена среда и подчинявали всекидневието си на циклите на Земята и на лунните фази. Затова може би заради историческата справедливост се налага известна реабилитация на тези неоправдани жертви, заклеймявани с прозвището вещица.
Но как да припознаем вещицата в съвременната жена? Ето няколко признака, по които можем да я определим.
1. Връзката със Земята
Вещицата е земна жена. Тя наследява и почита естествената природна сила на Земята, способността й да ражда, да се трансформира и да лекува. Ако умееш да виждаш знаците в простите неща, да намираш отговорите на въпросите в природните процеси и закони, земната мъдрост е и твоята мъдрост. Ако си активна и динамична през лятото, есента си вяла и спокойна, а зимата си сякаш мъртва и пролетта се възраждаш, ти си в пълен унисон с капризите на природата.
2. Вътрешна мъдрост
В теб има несъмнено нещо от вещиците, ако чувстваш, че кипиш от естествена мъдрост и хората те търсят и споделят своите проблеми с надеждата да им помогнеш. Ако знаеш и стари рецепти с лековити билки или начини за справяне с всекидневните проблеми, зареждаш идващите при теб с енергия и те си тръгват пълни с надежда и щастие.
3. Любов към животните
Ако обичаш животните и съпреживяващ с всички живи същества на планетата, ако можеш да чувстваш тяхната болка и радост, ако за теб е естествено да ги разбираш, да виждаш знаците им, да ги лекуваш и твоят дом е винаги отворен за тях – ти се доближаваш до схващането за вещица. Вещиците и животинският свят са еднакво зависими от природата и могат да разговарят на един и същ енергетичен език.
4. Влиянието на Луната
Твоята активност и настроение зависят от фазите на Луната? Като малка си стояла на прозореца,

Ти си вещица, ако вярваш в магията както малко дете, ако виждаш мистика във въздуха около себе си.

любувайки се на светлината й и тихо си разговаряла с нея? Започваш ли новите неща в живота си, когато тя е растяща, усещаш ли как светът около теб става друг, когато е пълнолуние, а когато светлината й отслабва, дори енергията около теб започва също бавно да отслабва? Ако в теб има частица от вещиците, ти не пропускаш да поседиш сама в пълна тишина в новолуние . Тогава ти обичаш да мечтаеш и строиш планове за бъдещето.
6. Чрез силата може да се изпълняват желания
Подозираш ли, че твоите желания лесно могат да се сбъдват? Внимавай обаче, че това засяга както положителните, така и отрицателните. Тъй като вещиците се стари като света, те могат да видят древните истории, тайни, митове, както и отговорите на много въпроси.
7. Способност да лекуват
Ако притежаваш дарбата да познаваш билките, натуралните енергийни лечебни средства и да ги ползваш, за да лекуваш себе си и близките, ти без съмнение си вещица. Ако дори поставяйки ръка на болния гръб или на нараненото място болката изчезва и раната заздравява, ти си такава. Ако хората, които се намират около теб, се чувстват по-щастливи и здрави и вярват, че могат така да се излекуват от недъзите си, ти си природна лечителка.
8. Спомени за минали животи
Като правило вещиците помнят своето минало в предишните си раждания. В някои от тях са болезнени спомените за това как са преследвани и изгаряни на кладата или хвърляни във водите, понеже са били диви, мъдри и свободни. Въпреки всичко те се стремят да прогонят тези образи от себе си.
9. Бялата врана

Вещицата е земна жена. Тя наследява и почита естествената природна сила на Земята

Като правило е вещиците да не се чувстват добре измежду останалите хора. Затова и ги считат за бели врани, недооценявани и пренебрегвани – с една дума неразбирани, въпреки че са мъдри и проницателни. Често за тях говорят, че са аутсайдери, тъй като се уединяват и избягват хората, въпреки че в тях бушуват огнени страсти. Ако си вещица, ти не се вписваш в общоприетите норми и правила на поведение в обществото. Освен че си чувствителна и уязвима, притежаваш силата на вълка единак.
10. Мистичните кристали
Привличат те красивите камъни, криещи в себе си енергията на земята. Розовият кварц, тюркоазът, кехлибарът неминуемо присъстват в твоята колекция. Ти ги имаш още преди да си знаела за магическите им свойства. Някои от тях са ти подарени, а другите сама си си ги набавила. Вещицата много добре познава свойствата им да лекуват, да зареждат с енергия, а и как да ги използват като защита от негативно външно влияние. Също така знаеш как с помощта на запалени свещи и няколко специални камъка да извикваш духове и ангели и да създаваш вълшебна божествена аура.
11. Магия
Ти си вещица, ако вярваш в магията както малко дете, ако виждаш мистика във въздуха около себе си. Имаш склонност към необичайните вещи, разкази и предмети. Без значение на това, че хората около теб не вярват на мистични знаци и предсказания, в твоето сърце винаги имаш едно малко място, в което пазиш вярата си във вълшебството. Обичаш филмите, книгите, странните и страшни истории за вещици, върколаци, смяташ, че съвпадения няма и това което се случва с нас, е трудно да се нарече случайност. Вярваш в знаците и символите и винаги ги виждаш. Придържаш се към принципа „в този свят няма случайности“ и знаеш, че където и да си в пълна изолация, никога не си сама.
12. Гадания
Притежаваш силно развита интуиция и много често предчувстваш и предсказваш събития толкова точно, сякаш си въвлечена в тях. Когато споделяш това с другите, те ти вярват и те слушат в захлас. Но ти може не само да виждаш в бъдещето, а и да тълкуваш сънища и видения, както и да ги разчиташ – както те ти разказват за минали животи. За теб човекът е като отворена книга, а по енергетиката му може да я четеш спокойно. Ето защо твоя слабост са картите Таро и други подобни мистични вещи и предмети, благодарение на които можеш да предсказваш любов, раздяла и други събития. Имаш силно развито шесто чувство.
Ако се припознавате в поне няколко от тези способности, спокойно може да се наречете истинска вещица.