СДРУЖЕНИЕ „РЕ-АКТ“

5
Добави коментар
Marylka
Marylka

СДРУЖЕНИЕ „РЕ-АКТ“
ПРОМЯНАТА Е ДА ЗАВЪРТИМ КОЛЕЛОТО

Млади, позитивни и готови да помагат на институционализираните деца в неравностойно положение с мотивация, професионализъм и доброта. Някои хора приемат за даденост това, което имат, но Сдружение „Ре-Акт“ знаят колко трудна е професионалната и социална интеграция на младежи, настанени или напускащи коригиращи институции.

Любен е на 32 години, по професия е финансист, а по призвание – социален предприемач. В продължение на 6 години е помагал и консултирал малки и средни бизнеси като кредитен консултант в банка, а сега – като председател на Сдружение „Ре-Акт “ – поема голяма социална отговорност, която носи доброволно и осъзнато.

Георги е от Плевен, но животът го отвежда за няколко години в Англия, където преминава през множество професии, преди да се сблъска с „любовта на живота си“ – велосипедите. Преди 7 години се връща в България и става управител на магазин за велосипеди на една от големите български марки. С това Георги среща детската си мечта с любимото си хоби и професионалното си занятие и преди 3 години и половина открива първото велоателие Fix’N’Ride.

ИДЕЯ

ПРОМЯНАТА е в създаването на социално-ангажиран цех за производство, сглобяване и монтаж на велосипеди, в който да се обучават и работят младежи с противообществени прояви, настанени в коригиращи институции. Реалната работна среда, придобиването на трудови, социални и практически умения може да означава по-добро бъдеще за тези млади хора. Сдружение „Ре-Акт“ вярват, че всяко дете или младеж има право да получи шанса за по-добри условия на живот и социална интеграция в обществото, независимо от своето минало или произход, за да има по-голям шанс за промяна.