Остров Брач- Почивка на море в Хърватия

2
Добави коментар
exien
exien

Остров Брач

Остров Брач

Брач е остров, който предлага на своите посетители незабравими преживявания по време на тяхната почивка. За него винаги се говори със суперлативи, причината за коитое разнообразната му и красива природа. Най- високия остров, с най- красивите плажове на Адриатическото крайбрежие, с най- старите археологически открития… Тези суперлативи ще добият реални измерения в очите на тези, които предпочетат тази дестинация за своята почивка и решат да я прекарат всред типичния далматински пейзаж, изпъстрен с живописни маслинови горички.

Остров Брач

Остров Брач ще Ви открие своето минало

Историята за своето минало остров Брач крие в своите пещери. В Копачина например се крият следи още от каменната ера, които свидетелстват за богатото минало на острова, Драконовата пещера пък е покрита от релефни изображения, които са изписани от ръцете на свещенниците- отшелници, криеки се в пещерата от турските поробители. И двете пещери са отворени за посетители и служат за основа на познанието на младите поколения относно богатото историческо минало на островаи респективно на Хърватия.

Атракциите на остров Брач

 

Короната на туристическите предложения и емблема на острова е Златни рат. Къпане и уиндсърфинг на един отнай- красивите плажове по адриатическото крайбрежие на Хърватия, поглед по цялото крайбрежие и останалите острови от най- високата точка на остров Брач- Връх Видова гора /778 м/ и манастирския комплекс Блац, който се населява от свещенници- отшелници, всичко това не воже иняма как да бъде пропуснато.

Влиянието на католицизма също е оставило своите следи на острова. На територията му се намират 19 ранноромантични църкви. Любителите на културния туризъм ще се въодушевят от Музея на културното наследство на остров Брач в Шкрип, Домениканския манастир в Бол, в който се съхранява картина на известния майсто Тинторето.

Природният парк Сутиван е идеален за излети, на които неговите посетители могат да се отпуснат всред природните му красоти, да се запознаят с неговата флора и фауна и да вкусят от гастрономическите типични изкушения на региона. Любителите на автентичното ще имат възможността да посетят региони, в които ревниво се пази и поддържа стария начин на живот, във автентичен вид.

Колкото и странно да звучи, но всред атракциите на острова е брачкият бял камък с неговите свойства, който е предпочетен даже за изграждането на Белия дом в САЩ.