Хлебозавод Елиаз Горубляне

1
Добави коментар
EmilioPo
EmilioPo

Хлебозавод Елиаз Горубляне съществува от 1990-та година. Заводски хлябове по утвърден стандарт се създават в град Септември. В село Петково фирмата мели самостоятелно и следи за качеството на зърното, необходимо за производството на хляб и брашно. Там също така се пакетира брашна от лимец, ориз, нахут, просо, пшеница и ръж. В хлебозавод Горубляне в София се произвеждат специални хлябове по технология, разработена заедно с немски и австрийски фирмени партньори. Технолозите на Елиаз в началото са обучавани от Backaldrin, а след това и от Техра, PFAHNEL, IREKS.

Специалните хлябове на хлебозавод Елиаз Горубляне са създадени с цел подпомагане на здравословния начин на живот и стимулиране на балансираното хранене на населението. Затова фирмата държи на използването на натурални суровини. Към богатия асортимент хлябове се включват: здравословните „Просеник” и „Слънчев хляб от лимец”; „Богомилски хляб”, носещ средновековна българска традиция; „102 Зърна” от натрошено зърно и трици; „100 Зърна, „Рол тост” и серия „Дълголетие” – златни медалисти на изложението БУЛПЕК, гр. София и на Международния пловдивски панаир през 2006 година; „Содено хлебче”, с вкус на домашно изпечен хляб; други уникални хлябове с моркови, овесени яски, мюсли, с квас, без мая и без глутен. Произвеждат се още тестени закуски, сред които гевреци, кифли, козунаци и др.

Фирма Елиаз отговаря на стандартите ISO 22000, ISO 9001 и притежава международни сертификати за качество. Работи с НАССР система, а през 2004 г. подменя производственото оборудване с нова енергоспестяваща линия, използваща природен газ.

Хлебните продукти на Елиаз са подходящи за хора на всякаква възраст и за всеки тип организъм, защото са създадени от натурални суровини и при стриктно следене на качеството.