Narcos – още един хитов сериал за наркодилъри

4
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Narcos, в който главен герой е наркобаронът Пабло Ескобар, e новият хит след „Наркомрежа“, „Трева“, „В обувките на Сатаната“ и българския „Под прикритие“, а режисьорът му има „Златна мечка“ от Берлинале

Сериалът на „Нетфликс“ Narcos (Наркодилъри) е сред четирите най-успешни нови поредици този сезон, които ще претендират за наградите „Златен глобус“ през януари, прогнозира в. „Лос Анджелис таймс“

Във фокуса му е действителна личност – наркобаронът Пабло Ескобар (Вагнер Моура), който превръща колумбийския кокаинов картел Меделин в най-мощната, безскрупулна и богата престъпна организация в съвременния свят. През 80-те години те са буквално във война с властите както в собствената си държава, така и в САЩ, а границите между доброто и злото са размити…

Премиерата му по онлайн платформата беше в края на август. Заглавието Narcos е взето от латиноамериканския жаргон за наркотрафиканти, но така са наричани и агентите от службите за борба с наркотиците като американската федерална агенция ДЕА – какъвто е другият главен герой Стивън Мърфи (Бойд Холбрук).

Звездата обаче е бразилецът Вагнер Моура – нашумял в родината си с Elite Squad (Елитен отряд, 2007), отличен със „Златната мечка“ на Берлинале 2008, и продължението му от 2010 г. Elite Squad: The Enemy Within (Врагът отвътре), който държи рекорда за най-касов бразилски филм. 

Режисьорът им Жозе Падильо, заснел след това в Холивуд римейка на „Робокоп“, стои и зад сериала на „Нетфликс“. Последният му проект в киното е един от 10-те късометражни филми в „Рио, обичам те“ – Inútil Paisagem, където също участва Моура.

Актьорът се е снимал дори в сапунени сериали (Paraíso Tropical / Тропически рай), а най-новата му роля е в римейка на класиката от 1960 г. „Великолепната седморка“, редом с Дензъл Уошингтън, Крис Прат, Итън Хоук, Мат Боумър, Питър Сарсгард и Винсънт Д’Онофрио.

У нас е познат на публиката най-вече от продукции като „Измет“ (2014) на Стивън Долдри и „Елизиум“ (2013) с Мат Деймън, където играе боса от подземния свят Спайдър, подпомагащ незаконния трафик на хора.

ии