Нова Година 2016 в Барселона

1
Добави коментар
teskogroup
teskogroup

Историята на Барселона може да се разгледа из целия град. Най-старите райони са разположени в близост до морето, включително и пазарната зона, разхоложена в  готическия квартал (Barri Gotic). От другата страна на главния булевард Ла Рамбла (La Rambla) е известният квартал Равал (Raval). До 80-те години на ХХ в. това е бил бедняшки квартал, включващ и китайски квартал. Днес там може да намерите скъпи бутици и заведения. Едно от основните предимства на Барселона са многото забележителности. Архитектът, дизайнерът, футболният фен, историкът, градският администратор – всички те могат да видят по нещо. Посещението на Саграда Фамилия, Каса Мила, Каса Калвет е задължително, когато сте в Барселона. НОВА ГОДИНА 2016 В БАРСЕЛОНА

София-Барселона-София (със самолет)

29.12.2015 – 02.01.2016 5 дни / 4 нощувки

(Стандартна цена 579 евро/човек) SUPER LAST MINUTE – 529 евро на човек /валидна от 25.11.15 до 27.11.2015/

Настаняване в хотел CATALONIA PLAZA 4*, разположен до Площад Испания, на който всяка година града посреща Новата Година и празнува с музика и фойерверки

Програма: 1 ДЕН / 29.12.2015 Среща на летище София – Терминал 2 в 13.30 ч.и изпращане от представител на тур оператора за пътуване по програма Нова Година 2016 в Барселона. Заминаване от София в 15.30 с полет на „Bulgaria Air” за Барселона, Испания. Пристигане в Барселона в 17.30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Барселона.

2 ДЕН / 30.12.2015 Закуска. Целодневна обзорна екскурзия в Барселона с водач на български език. По време на туристическата обиколка ще видите “Саграда Фамилия” – две от най-известните къщи построени от архитекта Гауди – “Каса Батйо”и “Ла Педрера; Xълма “Монтжуик” с музейния архитектурен комплекс “Побле Еспаньол”; “Олимпийския пръстен” със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.; паметника на Колумб.; Свободно време на площад “Каталуния”, откъдето започва „Рамбла“– най-оживената улица на града, изобилстваща от необичайни магазинчета, заведения и живи статуи, и Готическия квартал – старата част на Барселона, с криволичещи тесни улички и средновековни сгради; Парк Цитадела-едно от най-емблематичните места в града. На територията на парка се намира живописна каскада ,в чиито проект е участвал младият Антонио Гауди.; Триумфалната арка която е служила за вход на Световното Изложение през 1888г. Връщане в хотела. Нощувка в Барселона.

3 ДЕН / 31.12.2015 Закуска. Свободно време. Празнична Гала Вечеря в хотела в Барселона (по желание), който се намира непосредствено до площад Испания, един от двата площата където традиционни се провеждат новогодишни празненства в Барселона в продължение на години, с фойерверки, напитки, музика и забавление, където по желание ще можете да посрещанете и отпразнувате Нова Година 2016.

4 ДЕН / 01.01.2016 Закуска. Екскурзия Монсерат (Каталуния) с екскурзовод на български език (по -желание). Провеждането подлежи на потвърждение според броя на записалите се туристи и според метеорологичните условия. Тръгване в 14:30. Пътува се около 1ч. 30 мин. Монсерат се намира почти на географския център на Каталуня, на 40 км. Северозападно от Барселона. Екскурзията ще ви даде възможност да се насладите на прекрасни пейзажи, да се полюбувате на необичайните форми на скалите и да изживеете една неповторима душевна наслада в манастира, разположен в едно от най-живописните кътчета на страната. Посещение на манастира Монсерат, бенедектински манастир построен през 11 век, където се съхранява статуята на „Черната Дева“ – покровителка на Каталуния. Завръщане в хотела. Нощувка в Барселона.

5 ДЕН / 02.01.2016 Закуска. Свободно време за разходка в Барселона през първите дни на Новата Година 2016. Освобождаване на хотела. Пристигане на летище в около 17.00ч. Отпътуване за София в 18:20. Пристигане в София в 22:10.

Други допълнителни екскурзии: Жирона и Тосса де Мар (по-желание): Жирона е една малка Барселона със своя крайречен квартал приличащ на крайбрежните улици на каталонската столица, а Рафаел Масо е еквивалент на Гауди – сградите на модерниста придават специфичния характер на центъра. Модерната част на града, където се пресичат Оняр и Тер, е била старо иберийско селище. Наричат Жирона „градът на хилядата обсади“. През земите й са преминали римляни, евреи и араби, оставили непреходни отпечатъци. Оняр всъчност разделя историята от съвремието, а от многобройните пешеходни мостове се откриват невероятни гледки. Могат да се видят и някои останки от еврейското наследство, които са останали след изгонването им от испанците.

По следите на изкуството (по желание): Салвадор Фелипе Хасинто Дали и Доменеч‘. Тръгва се сутринта, пътува се около 1ч:30мин. – до родното място на Салвадор Фелипе Хасинто Дали и Доменеч. Посещение на театъра – музей във Фигерес, създаден лично от великия художник, и посещение на замъка Пубол, който Дали подарява на своята муза и спътница в живота Гала, при завръщането им в Европа.

Хотелско настаняване: Хотел 4* разположен срещу търговския център Arenas на площад Испания в Барселона. Хотелът разполага с тераса с панорамна гледка към града, изглед към площада, фонтаните и двореца Монжуик. Хотела разполага с малка фитнес зала и безплатен Wi-Fi достъп. Всички стаи са с климатик, безплатен Wi-Fi достъп и сателитна телевизия. Мраморната баня е със сешоар. Един от ресторантите в хотела предлага каталонска кухня. Има японски ресторант, а Gourmet Corner предлага храна през целия ден. Метростанцията Espanya е точно пред хотела, а на площада има автобусни спирки.

Цената включва: 4 нощувки със закуски в хотел 4* разположен до Площад Испания (в двойна стая)

Самолетен билет за директен полет на авиокомпания “Bulgaria Аir“: София – Барселона – София

1 чекиран багаж на пътник до 23 кг + 1 ръчен багаж до 8 кг;

Трансфер летище – хотел – летище

Целодневна обзорна екскурзия на Барселона с екскурзовод на български език

Застраховка „Медицински разходи и злополука“ с асистанс и лимит на отговорност 10000 EUR

Цената не включва: Летищни такси в размер на 114 евро (заплаща се задължително)

Доплащане за единична стая

Екскурзии по желание: Монсерат – 47 евро на човек; екскурзия ‚Коста Брава‘ – 47 евро на човек; Салвадор Дали – 45 евро (цените са валидни при записали се 12 човека) – записвания и заплащане на място при представителя в Барселона

Новогодишна Гала Вечеря в ресторант на хотела – 80 евро на възрастен; 30 евро на дете (по желание)

Такси за вход в музеи, градски транспорт

Градски такси

Разходи от личен характер

*Допълнителните екскурзии се заплащат на място в Испания

ЗАБЕЛЕЖКИ: При нощувки в Барселона туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 0,75 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на 1,25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Децата до 16 г са освободени от тази такса. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

 

(optmp)