Конски сили срещу конски муцуни

1
Добави коментар
yassenkounchev
yassenkounchev

 

Конете и колите – силни, мощни и скъпоструващи удоволствия. Filter Digest ви предлага класацията на най-скъпите конски сили – в две измерения. И в милиони долари.

10

Плавий (Plavius) – $9.2 милиона

Купен през 2006 от вице президента на Обединените Арабски Емирства, Плавий участва в 18 състезания, има 2 победи, 3 второстепенни класации и е спечелил на собственика си общо $41,572. Днес, 9 -годишният кон се използва само за разплод.

 

Пагани Хуайра (Pagani Huayra) –  $1.6 милиона

 

Това италианско чудовище е кръстено на езически бог на ветровете. Двигателят му е двойно турбо V12 от Мерцедес и развива скорост от 0 до 60 км/ч за 3 секунди.

 

9

 Джалил (Jalil) – $9.7 милиона

Чистокръвният жребец е закупен от известните в света на конните състезания конюшни Godolphin Racing, които развъждат, отглеждат, купуват и продават чистокръвни расови коне. Той печели няколко състезания и носи печалба от $327,324. От 2008  се използва само за разплод.

 

Кьонингсег Агера R (Koenigsegg Agera R ) -$1.6 милиона

Това лошо момче може да достигне скорост от  418 km/h. Междувременно, за да “отключите” посочената максимална скорост, се налага да подпишете декларация- отказ от претенции при евентуален инцидент. Обикновено, максималната скорост за модела е електронно ограничена до  378km/h.

 

8

Снаафи Денсър (Snaafi Dancer) – $10.2 милиона

Един от най-обещаващите расови коне, купен от Емира на Дубай, Снаафи Денсър се оказва пълно разочарование. След като се разбира, че той не само е твърде бавен за надбягвания, но и е стерилен, Снаафи Денсър участва само на изложби за расови коне.

 

Zenvo ST1  – $1.8 милиона

 Само 15 броя от този модел са произведени и продадени. При това, единствено на избрани от производителя лоялни клиенти. Най-коментираният компонент в модела е неговият задвижващ агрегат – 6,8 литров “осмак”, благодарение на когото машината достига показанието от 375 km/h на скоростомера си.

 

7

Мейдън Сити (Meydan City)- $11.7 милиона

Поредното разочарование за Емира на Дубай, Мейдън Сити не оправдава очакванията на собственика си. Въпреки че продължава да се състезава, жребецът няма нито една победа до момента и е спечелил само $1,360.

 

Aston Martin One-77  – $1.85 милиона

Този много популярен Aston Martin One-77 ускорява от 0 до 60 mph (почти 97 км/ч) за 3.4 секунди, достигайки максимална скорост от 354 км/ч.

 

6

Сиатъл Денсър (Seattle Dancer) – $13.1 милиона

 

Един от най-скъпо продадените на търг коне, Сиатъл Денсър печели само две надбягвания, но става баща на 37 състезателни коне, които се представят много по-добре от баща си.

 

Pagani Zonda Cinque Roadster – $1.85 милиона

Това впечатляващо парче на автомобилното инженерство е в състояние да ускори до 60 mph (97км/ч) за чупещите прешлени 3.4 секунди! Максималната скорост от 349 км/ч далеч не е единственото достойнство, с което тази машина е толкова известна.

 

5

Палоубет Д’Алонг (Palloubet d’Halong) –  $15 милиона

Най-скъпият кон по конен спорт – прескачане с препядствия , който в момента се състезава за отбора на Катар.

 

Lamborghini Reventon – $2 милиона

Бидейки една от най-скъпите “уличници” (разбирай – автомобил с разрешение за движение по обществените пътища), моделът Ревентън на Ламборгини е представен през 2007г на изложението във Франкфурт с цена от $2,000,000. Reventon притежава уред за измерване на динамичното натоварване, а записаната максимална скорост е 221м/ч  (355.665 км/ч).

 

4

Грийн Мънки (The Green Monkey)- $16 милиона

Грийн Мънки продължава да държи рекорда за най-скъпия кон, продаден на търг. И поредното разочарование за собственика си. Той никога не успява да спечели надбягване и в момента живее във Флорида, където се използва за разплод. За цялата си състезателна кариера, жребецът е спечелил  $10,440.

 

Bugatti Veyron Super Sports – $2.4 милиона

Bugatti Veyron е официално признат и записан в рекордите на Гинес като най-бързият автомобил с разрешение за движение по улиците… в числово измерение – 408.47 kм/ч.

 

3

Тотилас (Totilas) –  $21 милиона

 

Тотилас се смята за най -изключителния кон в света в областта на конния спорт – дресура. Тотилас има няколко световни рекорда и е единственият кон получавал над 90 точки на състезание. За съжаление това прекрасно животно получава контузия, причините за която водят до сериозни обвинения за жестокост и неправилно отношение на германския собственик и треньорите към коня.

 

Lykan Hypersport – $3.4 милиона

Lykan Hypersport е проектиран през 2012 от W Motors като модел в ограничена серия. С максимална скорост от 385 км/ч постижима благодарение на шест-цилиндров 3,7 литров “боксер” от Порше.  “Ликан” предлагат много възможности за индивидуализирате автомобила си с допълнителни екстри… освен ако не става въпрос за фаровете и желанието ви да ги облагородите с 420 диаманта.

 

2

 Шарийф Денсър (Shareef Dancer) – $40 милиона

Закупен от Емира на Дубай, Шарийф е кон с успешна състезателна кариера, който след “оттеглянето” си се използва за разплод. До момента той е донесъл печалба от над $2 милиона.

 

 Lamborghini Veneno – $4.5 милиона

 

Tова сериозно ограничено откъм произведени бройки Ламбо (цели 3 броя) без проблем може да закове километража на 350 kм/ч.

 

1

Фусаичи Пегас (Fusaichi Pegasus) – $70 милиона

Най-скъпият кон на света. След успешната си състезателна кариера, която носи на собственика му печалба от $1,994,400, Фусаичи става и най- скъпоплатеният жребец за разплод – $7,000 на сеанс.

 

Maybach Exelero – $8 милиона

Това чудовище се задвижва от дванадесет-цилиндров, туин-турбо ДВГ и е частна поръчка произведена за гумаджиите от Фулда (Fulda Reifenwerke) през 2004г.

 

Filter Digest

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.