25 изненадващи разлики между мъжете и жените

1
Добави коментар
huligankata
huligankata

Никаква операция не може да прикрие разликите на двата пола.

Въпреки желанието на някои индивиди да сменят пола си мъжкото тяло силно се отличава от женското. Никаква операция не може да прикрие разликите на двата пола в работата на мозъка, хормоналната система, зрението, обонянието, състава на кръвта и т.н. Ето някои малко известни, но съществени разлики между мъжете и жените:
1- Мъжете по различен начин виждат цветовете. При жените поради наличието на двете Х хромозоми палитрата на цветовете е доста по-широка. Те улавят оттенъците по-лесно, докато силният пол оперира с основните окраски. Това, което за мъжа е червено, за жената е цвят сьомга, диня, корал, бордо или домат.
2-В мъжката кръв съдържанието на еритроцити и хемоглобин е по-високо. Затова не се учудвайте, когато в леглото краката на съпруга ви са топли, а вашите леденостудени.
3-Много тъжен за женската половина факт е, че мъжете много по-трудно губят от колагена си, поради което кожата им старее по-бавно. Но понякога редовното бръснене и небрежното отношение към външния вид водят до загуба на това фантастично природно предимство.
4-Последните изследвания сочат, че поради високото ниво на тестостерон мъжкият организъм изработва по-малко антитела, което дава по-слаб имунитет в сравнение с женския. Това обяснява и по-високата степен на хипохондрия сред мъжете.
5-Мазнините при мъжете са средно 12% от теглото, а при жените – 26%. Съжаляваме, дами!
6-Кожата на мъжете е средно с около 0.2 мм по-дебела от тази на жената, но близо 10 пъти по-малко чувствителна. Затова обръщения като „тапир“, „дебелокожо“, „броненосец“ при семейна свада са напълно основателни.
7-Колкото по-високо е нивото на тестостерон, толкова по-голяма е склонността към

Агресивните действия увеличават нивото на тестостерон в кръвта.

агресия. Това донякъде дава отговор за причините на мъжкото насилие. Но учените от университета „Ниписинг“ в Канада дават и обратната зависимост. Те установили, че всъщност агресивните действия увеличават нивото на тестостерон в кръвта.
8-Средно мозъкът на мъжете е с 8-13% по- голям и с 150 грама по-тежък от този на жените. При силния пол е по-голям и хипокампусът – частта от мозъка, която отговаря за паметта и вниманието. Следва и не дотам необоснованото мнение, че мъжете са по-умни от жените.
9-Изследванията показват, че при мъжете електрическата активност на мозъка по време на сън пада със 70%, а при жените – само с 10%. Затова жените дори и в съня си усещат какво мислят техните половинки.
10-Мъжете изгарят мазнините по-ефективно, отколкото жените. Когато спортуват активно, те много по-бързо влизат във форма, отколкото своите половинки, които вечно са на диета.
11-При мъжете не само нивото на окситоцин е по-ниско, отколкото при жените. При тях по-слабо развита е и областта в мозъка, която отговаря за дългата привързаност. Ето защо мъжете всячески опитват да отложат или да избягат от брака.
12-Мъжките рецептори за болка са по-малко, но поради повишеното ниво на естроген при жените дамите търпят повече на болка. Затова, ако в тъмна нощ ви нападне насилник, избутайте жена си напред, тя ще издържи на всички мъчения.

Художествената гимнастика е спорт за жени.

13-В мъжките сухожилия и мускули нивото на колаген и еластин е по-ниско, затова и те не са толкова гъвкави като женските. В резултат на това се провали опитът художествената гимнастика да стане и мъжка дисциплина.
14-При мъжете за речта отговаря само един мозъчен център и те изговарят два пъти по-малко думи на ден, отколкото жените. Абсолютен плюс за дамите в семейните скандали.
15-Дори обонянието при силния пол е по-слабо развито. Господата започват да усещат аромата на чорапите си едва когато той стане наистина непоносим.
16-За да достигнат до оргазъм, на мъжете са им необходими средно около четири минути. Докато за жените нужното време е от 2 до 4 пъти повече. Затова пък мъжкият оргазъм трае 6 секунди, докато женският продължава великите 23-24 секунди.
17-Мъжете плачат средно от 6 до 17 пъти в годината. Жените – от 30 до 64.
18-Мъжете имат по-лоша интуиция по отношение на опасността, което е свързано с намаленото ниво на прогестерон, кортизол и естрадиол.
19-Мъжките носове обикновено са по-масивни от женските, като това е свързано с нуждата им от приема на повече кислород.
20-Мъжете и жените реагират по различен начин при проблемни ситуации: мъжете използват дясното полукълбо на мозъка си и възприемат същността на проблема. При жените пък реакцията е свързана с лявото полукълбо, чрез него те запомнят в детайли цялата емоция. Затова жените са по-добри свидетели на местопрестъпление.
21-При мъжете с намалено съдържание на тестостерон в кръвта могат да се активизират качества като алчност, склонност към натрупване на богатства. Не случайно скопените мъже са най-добрите банкери.

Въпреки разликите между тях, мъжете и жените са създадени един за друг.

22-При мъжете рискът да се превърнат в алкохолици и наркозависими е много по-висок. Докато при жените проблемът е анорексията.

23-Мъжете по различен начин от жените реагират на стрес. За господата е присъщо затварянето, отшелничеството, докато при жените се включва механизъм, който учените наричат „защита и подкрепа“. Става дума за защита на децата и търсене на подкрепа в социалната група.
24-Мозъкът на мъжете не участва в процеса на еякулация. За нея отговаря гръбначния мозък. Явно е вярно, че докато правят секс мъжете не мислят с главата си.
25-Мъжете по-добре се ориентират в пространството. 82% от тях успяват да направят успоредно паркиране от първия път. При жените тази цифра е само 22%.

Но въпреки разликите по между им, мъжете и жените са създадени един за друг, като неопровержимото доказателство, че противоположностите се привличат!