Последната гола корица на „Плейбой“

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Когато в ерата на интернет голите снимки престанат да впечатляват купувачите

Когато става въпрос за забавления за възрастни, „Плейбой“ е институция. Списанието десетилетия наред олицетворява стила… „Плейбой“ – красиви жени с много малко дрехи по себе си, разточителен живот и пълен хедонизъм.

Преди време обаче стана ясно, че списанието продължава в нова посока. И момичета без дрехи повече няма да има. Това беше решено в средата на октомври, след среща на 89-годишния основател и главен редактор Хю Хефнър с Кори Джоунс, водещ редактор за съдържанието на Playboy Enterprises, Inc. 

Сред доводите на Джоунс за спирането на голите снимки е фактът, че в днешно време, когато интернет дава достъп до всякакви сайтове, голите снимки не привличат вече купувачите. 

За това говорят и цифрите. През 1975 г. тиражът на списанието е достигал до 5,6 млн. бройки, за сметка на 800 хил. сега. 

От „Плейбой“ все пак са решили последната гола корица да е достатъчно емблематична – Памела Андерсън. Фотосесията с 48-годишната моделка и активистка, която се е разсъбличала за списанието още през 1992-ра, е дело на Елен фон Унверт. Това е рекордна 14-а корица с Памела, а интервюто с нея е направил актьорът Джеймс Франко.

Занапред списанието ще продължи да публикува провокативни снимки на жени, които просто вече няма да са напълно голи. Това е част от цялостния редизайн на списанието, което се ориентира към по-млада аудитория и ще залага най-вече на това, което остава като съдържание извън снимките на красиви жени без дрехи.

Виж още: Кейт се съблече за 60 години „Плейбой“

През годините „Плейбой“ се е наложило като име. На страниците на списанието са били публикувани интервюта с личности като Мартин Лутър Кинг, Малкълм Екс, Владимир Набоков, президента Джими Картър и много други. 

В списанието са попадали също така разкази на популярния писател Харуки Мураками, а звезди като Мадона, Наоми Кембъл, Шарън Стоун са приемали да бъдат корици на списанието във върха на славата си. 

Списанието, което години наред бе критикувано именно заради голите модели от политическата десница и от феминистки организации, е само по себе си културен феномен, който промени начина на възприемане на секса и сексуалното в Америка. Да видим дали ще му се получи без голите снимки.

Виж още: Линдзи отново като Мерилин

Източник: „Ню Йорк Таймс“