Как джинджифилът влияе на организма ни

2
Добави коментар
stuklen
stuklen

Ако се чувствате уморени и извън форма всеки ден, независимо колко си почивате, и имате нужда от натурално ободряваща съставка, която не съдържа …

Ако се чувствате уморени и извън форма всеки ден, независимо колко си почивате, и имате нужда от натурално ободряваща съставка, която не съдържа кофеин, тогава трябва да започнете да добавяте джинджифил към ежедневното хранене.

Джинджифилът е повече от обикновена подправка, придаваща вкус на вашите ястия, тя също и повишава енергията и предпазва организма. Ето как джинджифилът може да ви накара да се чувствате по-енергични всеки ден.

Някои от активните съставки на джинджифила, най-вече джинджерол, притежават доказано противовъзпалително действие. Те също помагат и при болките в ставите и сковаността, както и други опорно-двигателни проблеми.

Активните съединения в джинджифила очевидно имат и способността да се борят срещу инфекции, причинени от бактерии –  неговото използване като естествен антибиотик датира буквално от хиляди години.

Сезонът на грипа и настинката е тук! Тези и други респираторни инфекции могат да ви изкарат от строй за седмици. Ежедневната употреба на джинджифил обаче помага. Проучвания са доказали, че това помага в борбата срещу основния причинител на грипни инфекции – RSV-вирусът. Освен антивирусното и антибактериалното действие, джинджифилът е и естествен имуностимулатор.

За диабетиците или предразположените към диабет, джинджифилът е полезен при регулирането на нивата на кръвната захар. Според изследване, проведно върху диабетици от Тип 2, приемът на 2 гр. джинджифил дневно е понижил нивото на кръвната им захар с 12%.

Той може да бъде приеман не само като подправка, от него става прекасен чай. Така че, ако ви трябва естествена съставка, която да ви помогне да сте по-здрави и енергични в ежедневието си, тогава добавете джинджифил към вашия хранителен режим.

Тагове джинджифил | джинджифилът | инфекции | чувствате | съставка

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!