Маймунският клип на „Колдплей“

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Ефектно ново видео от британците, които издават седмия си студиен албум и се готвят да свирят на юбилейния 50-и Супербоул

Вдъхновени от изявите на актьора Анди Съркис във филми като „Кинг Конг“ и „Зората на Планетата на маймуните“ (без да споменаваме „Властелинът на пръстените“, „Хобит“ и предстоящия „Книга за джунглата“), „Колдплей“ използват същата performance / motion capture технология за новия си клип Adventure Of A Lifetime.

Видеото излезе броени дни преди седмия им студиен албум A Head Full of Dreams, който е на музикалния пазар от 4 декември, у нас от „Орфей мюзик“. Премиерата му съвпадна и с новината, че британците ще свирят на юбилейния 50-и Супербоул в САЩ, който се играе на 7 февруари на „Ливайс стейдиъм“ в Санта Клара, щата Калифорния.

В предишното издание на най-гледаното телевизионно събитие в САЩ – финала за купата по американски футбол, пя попзвездата Кейти Пери.

Виж още: Футбол от друга планета

Албумът, който още преди издаването си достигна до челната позиция в iTunes в над 50 държави, е продуциран от норвежкото дуо „Старгейт“ и дългогодишния сътрудник на „Колдплей“ Рик Симпсън, а сред гост-изпълнителите са Бийонсе и Ноел Галахър.

Крис Мартин и колегите му поемат и на световно турне, което започва с обиколка на Южна Америка и Европа, с планирани три концерта на лондонския стадион „Уембли“.

По-рано тази година клипът им Ink спечели три интернет награди „Уеби“ – за онлайн анимация, музикално и интерактивно видео.