Уеб сайт изработка – уеб дизайн и поддръжка на уеб сайтове

2
Добави коментар

Изработка на уеб сайт – къде да си поръчаме?

Какъв уеб сайт искате? Това е въпроса който стои на дневен ред, когато стане време за Вашето онлайн присъствие в Интернет. Има няколко вида: тип „визитна картичка“, блог, корпоративен сайт, онлайн магазин, форум. Но много често тази класация се променя драстично защото не вида е важен, а при изработка на уеб сайт е важна функционалността му.

Уеб сайт според функционалността му

На база горната класация можем да конкретизираме изработка на уеб сайт по следната функционалност:
– блог или корпоративен сайт, които да представят дейността на фирмата, продукти, услуги, адрес и важна информация за компанията. Може да се включи и категория „Новини“.
– блог или корпоративна страница, които да дават възможност за онлайн пазаруване на продукти и услуги в тях, заедно с представянето на информацията, описана по-горе.
– корпоративна страница, която да има функционалност на форум.
– уеб сайт тип социална мрежа
– уеб сайт с вградена ERP система или екстранет и интранет софтуер.

Къде да поръчаме изработка на уеб сайт и на какви цени?

Има много фирми и частни разработчици, които биха ви изработили уеб сайт според Вашите изисквания. Цените за изработка на сайт варира в зависимост от неговата функционалност – от 300 до 5000 лв. Разбира се не препоръчваме да се доверявате и да избирате цена от 300 лв. защото тя много често ще ви излезе двойна.

Агенция за маркетинг – Контракт например изработва страници в рамките на 750 лв. до към 3000 лв., като последната цена е за дори комбиниран уеб сайт – корпоративен с вградено приложение за електронна търговия.

Как да определим функционалността при изработка на уеб сайт?

Това е като че ли, най-важния въпрос при изработка на уеб сайт. Защото когато сме наясно с това което искаме, пестим време и пари. В общи линии за да определите функционалността на бъдещия уеб сайт е важно да се срещнете с изпълнителя и да му отговорите на няколко въпроса, най-често които са:

Какъв е Вашия бизнес и какво може да ни разкажете за него?

Какво искате да прави този сайт?

Готови ли сте да му окажете подкрепа при изработка на уеб сайт, най-вече свързано с осигуряване на служител, който да оказва пълен съпорт и събира необходимата информация?

Какъв бюджет всъщност може да отделите?

Какви са сроковете за които искате въпросната Интернет страница?

Това са основните теми около които ще се движите при поръчка на Интернет страница. Те ще помогнат и на двете страни и така задачата ще бъде изпълнена в срок и при оптимално заплащане.

 

Уеб сайт изработка