Виевска Фолк Група – Vievska Folk Grupa.

1
Добави коментар

Виевска фолк група празнува 35 с нов албум на CD и DVD

„Виевска Фолк Група – 35 години“ е името на юбилейния албум, който се появи на MC, CD и DVD, а песните в него се записват за първи път.
24 заглавия са включени в диска, отбелязващ 35-годишнината на формацията. Половината от песните са родопски, а по традиция в другите изпълнения са застъпени различни фолклорни области, съобщават от „Пайнер“.
В стартовата песен, освен тримата титулярни солисти – Нели Узунска, Димитрия Николова и Тинчо Севдалинов, участва и певицата Кристина Енгерова.
Автентичните родопски песни са събирани от Виево, Баните, Златоград и Неделино. Три от песните са посветени на 100-годишнината от Балканската война: „Българи глава вдигнали“, „Пушка пукна“, „Отдолу идат войници“. “
„Виевска Фолк Група – 35 години“ е 28-ми албум в творческата история на групата и е подготвян повече от две години. Първоначално музикантите подбрали и записали 85 песни, а след прецизна селекция останали 24. Всички песни са изпълнени в типичния виевски стил, който е запазена марка на групата.
Любопитно е, че във 28-те албума на групата има записани общо 565 песни – количество, с което едва ли друг оркестър в България може да се похвали. За новото си DVD Виевска Фолк Група е заснела песните от албума в някои от най-красивите кътчета на Родопите – Смолянските езера, Хайдушки поляни, Момчил юнак, Златоград и в центъра на Смолян.

 

Онлайн реклама и интернет маркетинг