Как да украсим елхата според Фън Шуй?

1
Добави коментар
teokostov
teokostov

Древното китайско изкуство Фън Шуй е насочено към хармонизиране на човешкия живот. Китайците казват, че за да подредим живота си първо трябва да подредим дома си.

Декорирането на дома за новогодишните празници според Фън Шуй ще ви направи щастливи, хармонични и ще донесе на вас и вашето семейство една успешна нова година.

Коледна елха
Основният атрибут на коледните и новогодишните празници е коледното дърво. Как трябва да го украсим според фън шуй? На първо място трябва да се снабдите с живо дърво, то не трябва да бъде изкривено или деформирано. Ако имате възможност може и да се снабдите със смърчови клонки.

Следващото  много важно нещо е мястото на коледната елха. В идеалния случай тя трябва да бъде поставена в центъра на стаята, но не винаги това е възможно. Елхата трябва да се постави в стаята, която прекарвате най-много време със семейството си. Ако имате дете е добре да поставите втора елха в неговата стая.

Впрегнете цялото семейство в направата на коледната декорация. Много важно е всички в семейството да проявят вдъхновение и творчески импулс.

Друга фън шуй тайна са тематичните играчки. Ако през новата година желаете любов, радост и приятелство, то червеният цвят трябва да доминира в украсата. Жълтият цвят носи послание за мир и разбирателство. Останалата част на украсата е по ваша преценка.

Друго важно нещо според вън шуй е, че в коледната елха се съдържа много негативна енергия заради много боцкащи иглички. Тази негативна енергия трябва да бъде неутрализирана. Вместо гирлянди и остри играчки декорирайте с цветни и красиви ленти. По този начин негативната енергия се стича далеч от дома ви.