Суперхрана Спирулина на прах ТОП+ в Био магазин Bio Drink, ценна хранителна добавка

5
Добави коментар
infojoker
infojoker

Спирулина на прах ТОП+ е суперхрана, естествен извор на здраве. Спирулината са синьозелени водорасли, които обитават тропическите и субтропическите езера, род цианобактерии от раздел Crococcales.

В последните години Спирулината се превърна в много популярна храна, благодарение на многобройните си здравословни ползи, които притежава. Spirulina е особено богата на протеини, минерали и витамини. Има богато съдържание на лизин, цистеин, метионин, фенилаланин, троенин – най-важните за организма (незаменими) аминокиселини, които могат да бъдат набавени само чрез храната. Тя е богат източник на витамин B12 – приема се за правилното образуване на червените кръвни клетки, за подържане на нормална неврологична фунция и синтеза на ДНК. Има по-високо съдържание на желязо от спанака и копривата, както и значително по-високо съдържание на бета-каротин от морковите. Бета каротинът предпазва тялото от окисляване, стимулира имунната система, предпазва кожата от вредното влияние на UV лъчите. Цялостният комплекс от нутриенти е превъзходен за възтановяване след тежко боледуване или тежко физическо натоварване и анемии.

Спирулината помага при предотвратяване на гастроентерологични (стомашночревни разтройства), като обогатява чревната флора (Лактобацилиус и Бифидус).

Spirulina е богат източник на калий, калций, хром, мед, желязо, магнезий, манган, фосфор, селен, натрий и цинк.

Спирулината е ценна хранителна добавка за хора занимаващи се активно със спорт. Понижава високото кръвно налягане и холестерола. Високото съдържание на нетоксично и лесноусвоимо желязо я прави изключително ценна за кръвта. Богатото и минерално съдържание е от голямо значение за поддържането на зъбите, костите, ноктите и косата. Значително намалява процесите на стареене, като неутрализира свободните радикали. Спирулината е особено важна за лечение на анорексия. Тя е подходяща за вегани и вегетарианци, защото съдържа два пъти повече протеини от соята.

Начин на приемане на Спирулина Топ+:

Спирулината е суперхрана. Препоръчва се 1 до 3 чаени лъжички по време или след хранене. Най-добре е да се приема на закуска, като шейк или смути. Може да я приемате един или два пъти на ден.

Хранителна стойност за 100 гр. Спирулина на прах Топ+

Енергийност: 1217kj / 288 kcal Въглехидрати: 300 г Фибри: 2.5 г Хлорофил: 1210 мг Желязо: 82.7 мг Протеин: 60.6 гр Мазнини: 4.9 г Калий: 1040 мг Бета-каротен: 165 мг Фикоцианин: 12700 мг Линолова киселина: 940 мг Витамин B1: 4.4 мг Витамин B2: 6.9 мг Витамин B3: 5.9 мг Витамин B6: 18.4 мг

Избери и поръчай онлайн спирулина и други суперхрани от Био магазин Bio Drink на Топ Груп Плюс, дистрибутор на био и здравословни храни и напитки!

 

Добави в кошницата