БЪРЗО И ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ

43
Добави коментар
rusenez
rusenez

БЪРЗО И ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ 

ПЕПЕЛНИЦИ КАТО НОВИ – С цел  пепелта да не полепва на дъното на пепелника полирайте вътрешността му с восък за под. Уверете се, че восъкът е добре изсъхнал, преди да започнете да използвате отново пепелника.

БЛЕСТЯЩИ КРАНОВЕ В БАНЯТА – Постига се лесно, ако ги избърсвате редовно с парче плат, напоен с лимонов или портокалов сок. Нямате лимон или портокал в момента? Използвайте парче сух плат и малко брашно.

 

НАСЛОЕН КОТЛЕН КАМЪК ВЪРХУ СЛУШАЛКАТА НА ДУША – За да го отстраните       , развинтете слушалката и я накиснете в бял оцет. Изплакнете и върнете на място.

ЛЪСНАТ ЕМАЙЛ В БАНЯТА – За да светне мивката в банята вземете мека четка за дрехи или за нокти изстискайте върху нея малко паста за зъби против зъбен камък и изтъркайте лекичко мивката, като добавите малко вода, за да намажете добре цялата повърхност. След това изплакнете обилно и ще видите, мивката ви блести и по нея не са останали никакви следи от сапун или котлен камък.

КАК ДА ПОПРЕЧИМ НА ПАРАТА ДА ЗАМЪГЛИ ОГЛЕДАЛОТО В БАНЯТА – За целта, преди да вземете душ, налейте малко студена вода в мивката. Ефектът е гарантиран.

петна по дъното на тоалетната чиния – сложете 5 таблетки за почистване на зъбни протези. Оставете да действат 30 мин. или повече ако е необходими. Изтъркайте с четка остатъците от наслояваният и мръсотията. Дръпнете сифона и това е всичко. Другият начин е да сипете в тоалетната чиния половин литър врял оцет, да оставите да подейства известно време и след това да почистите с четка и да изплакнете.

ПАРЦАЛ, КОЙТО ПРИВЛИЧА ПРАХА – Можете да си го направите сами. За целта вземете чисто парче памучен плат, накиснете го в гореща вода, към която сте прибавили няколко капки глицерин. Изчакайте парцала да изсъхне и след това го използвайте за почистване на праха от мебели.

ПОДДЪРЖАНЕ НА СТЪКЛО – За да стане като ново, измийте го с паста за зъби и изплакнете обилни.