Изпитана народна рецепта при шипове, която ще ви отърве от болката

2
Добави коментар
teokostov
teokostov

Шиповете са заболяване на опорно-двигателната система. Представляват формиране на ново костно образувание върху съществуваща кост. Ако се абстрахираме и погледнем от човешка гледна точка, можем да кажем, че шиповете са изключително болезнено и мъчително заболяване.

Среща се често сред хора над 50-годишна възраст, но тази възрастова граница се измества прогресивно с годините. Наблюдава се и при хора, които извършват тежък физически труд.

Основните причини за това заболяване са неправилно хранене, изкривяването на гръбначния стълб (сколиоза) и травмите. Други фактори които засилват болестта могат да бъдат простудни заболявания и нарушаване на обмяната на веществата. Неудобна възглавница пък често е причинител на шипове на врата.

Ако сте се мъчили достатъчно и сте пробвали какво ли не, за да преборите тази болест, можете да използвате тази изпитана народна рецепта, която ще ви облекчи, и ще ви отърве от болката.

Народна рецепта против шипове
Необходими са ви 2 яйца, ябълков оцет, салицилов спирт и, разбира се, постоянство и търпение.

Започва се с пресните яйца, които трябва да измиете хубаво. След това ги поставете в стъклен съд. Напълнете съда с ябълковия оцет, като яйцата трябва да са покрити напълно. Приберете съда на хладно и тъмно място и го извадете когато видите, че яйцата са омекнали. Яйцата трябва да са се стопили от оцета и вие трябва само да премахнете ципите им. Остава ви да разбъркате тази смес и към нея да прибавите 100 грама салицилов спирт, който можете да си закупите от всяка аптека. Разбърквате всичко и мехлемът ви е готов. Трябва да намазвате с него всеки ден засегнатото място.

Препоръчително е да се прави вечер. Състоянието ви ще се подобри още след третата процедура. А ако продължите, болката постепенно ще изчезва.