Заснеха филм за зверовете от учебника на Хари Потър (видео)

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ от Нют Скамандър е една от настолните книги на младите магьосници през първата им година в „Хогуортс“, а в ролята на автора й влиза носителят на „Оскар“ Еди Редмейн

Дж.К.Роулинг се ориентира към книги за възрастни, след като се зарече, че няма да пише повече за Хари Потър, но не устоя на изкушението.

Догодина е премиерата на пиеса, която се явява продължение на седемте романа.“Хари Потър и прокълнатото дете“, която ще се играе в две части на лондонския Уест Енд през лято 2016, ни хвърля 19 години напред, когато заглавният герой вече е работещ мъж и баща на три деца, а синът му Албус трябва да носи бремето на неговата слава…

Видео: Професор Х се събира с Хари Потър във „Виктор Франкенщайн“

Написаните от Роулинг съпътстващи четива пък дават възможност на киностудията „Уорнър“ да възроди фентъзи поредицата, а на писателката – да дебютира като сценарист.

Първият от новите филми, очакван другия ноември, е ситуиран в Ню Йорк в далечната 1926 г. Главен герой е Нют Скамандър (носителят на „Оскар“ Еди Редмейн, с актуална роля в „Момичето от Дания“), който пристига за среща в американския магьоснически Конгрес с пълен куфар твари от най-опасно естество…

Вече се появи първият видеоанонс за „Фантастични животни и къде да ги намерим“, заснет от режисьора на последната половина филми за Хари Потър – Дейвид Йейтс.

В актьорския състав са още Катрин Уотърстоун („Вроден порок“), Саманта Мортън („Специален доклад“), Езра Милър (Светкавицата в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“), Колин Фарел в ролята на аврор, Рон Пърлман и ветеранът Джон Войт.

За основа на сюжета служи тънко книжле от Скамандър „Фантастични животни и къде да ги намерим“ – което писателката издава отделно специално за благотворителната инициатива Comic Relief.

Всъщност това е енциклопедичен справочник по магизоология, с описание на десетки различни същества – от познати митологични чудовища като драконите до тестролите, летящи коне, видими само за онези, които са ставали свидетели на смърт…

Оформена като учебник на Хари Потър, с драскулки и бележки по страниците, книгата съдържа и предговор от директора на „Хогуорс“ Албус Дъмбълдор плюс допълнителни материали за местообитанията на фантастичните животни и срещите им с хора от немагически произход, т.нар. мъгъли.

Екранизациите по седемте романа станаха най-касовата поредица в историята на киното, с близо 8 млрд. долара приходи от 2001-ва насам. Финалният осми филм – „Хари Потър и даровете на Смъртта, част 2“, излезе през 2011 г.