Взривно устройство открито в самолет на Air France

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

КЕНИЯ
Взривно устройство открито в самолет на Air France
Всички 459 пасажери и 13-членен екипаж на Boeing 777, извършвал полет от Мавриции до Париж, са евакуирани и се намират в безопасност

20 Декември 2015 15:37
0

принтирай

|

текст

Кенийската полиция потвърди наличието на взривно устройство на борда на самолета на „Еър Франс“, което беше открито в тоалетната на машината, съобщава британският вестник The Independent.

Пилотите на Boeing 777 от полет  AF463  на Air France, извършват редовен полет от Мавриции до Париж и поискал в 12.37 ч. разрешение да кацне извънредно на Международното летище „Мои“ в Момбаса заради открито взривно устройство на борда, открито от пътник в тоалетната. Самолетът излетял в 09.00 ч. тази сутрин от столицата на Мавриции и трябвало да кацне на летище „Шарл дьо Гол“ в 17.50 ч. местно време. На борда са пътували 459 пътници и 13-членен екипаж. 

Бомбата е предадена на кенийския флот, за да бъде детонирана на безопасно място, далеч от летището.

Пътниците са евакуирани и са в безопасност
–––––––––––-

 

Силите за сигурност на африканската държава са отцепили летището, а всички полети са отменени.

Шестима пасажери са били разпитани във връзка с подозрителното устройство , съобщава ITV. По думите на представител на кенийската полиция, по време на полета от Мавриций към Париж пасажер е забелязал в тоалетната нещо , което приличало на „часовников механизъм прикрепен към кутия“.

 

Air France #AF463 landed in Mombasa because a suspect device was found in the lavatory https://t.co/de5QU3r2BW pic.twitter.com/8SLHdobr81
— Flightradar24 (@flightradar24) December 20, 2015

Пътникът съобщил за устройството на екипажа на самолета, който информирал пилотите, вследствие на което било извършено аварийно кацане на международното летище в Момбаса.

Представителят на кенийската полиция заяви, че единият т шестимата разпитани е бил човекът, съобщил за подозрителния предмет.