Свлачище затрупа 22 души

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

КИТАЙ
Свлачище затрупа 22 души
Трагедията е в резултат на безхаберието на властите, позволили на строителни фирми да трупат земни маси от различни изкопи и така се получил огромен хълм с височина 100 м

20 Декември 2015 19:40
0

принтирай

|

текст

Свлачище в южния китайски град Шънчжън затрупа 22 сгради, а 27 души са в неизвестност, съобщиха държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Намиращата се наблизо отсечка от големия китайски газопровод Запад-Изток се взриви, допълни Китайската централна телевизия. Стотици спасители претърсват за оцелели района на свлачището в индустриален парк в югозападната част на града, отбелязва агенция Синхуа.

Спасени са четирима души, като трима са с малки наранявания, допълва агенцията, като се позовава на спасители. Евакуирани са 900 души. Синхуа съобщи по-рано, че 41 души са изчезнали, като седем са били спасени, а един е леко пострадал.

Китайската централна телевизия допълни, че до индустриалната зона има жилищен квартал. Сред затрупаните сгради има и две работнически общежития. Стотици спасители претърсват за оцелели района на свлачището в индустриален парк в югозападната част на града, отбелязва агенция Синхуа.

Заместник-ръководителят на местната полиция Жъ Цзигуан, заяви пред Китайската централна телевизия, че повечето хора са били преместени на безопасно място преди свлачището да удари. Той добави, че над 600 спасители са на мястото на инцидента. 

Медиите съобщиха, че причината за трагедията е безхаберието на властите, които позволили строителни фирми да трупат земна маса, изкопана от различни обекти и така да се образува изкуствен хълм с височина 100 метра.