Как да стимулираме растежа на косата и да предотвраатим косопада?

1
Добави коментар
mashbg
mashbg

Знаете ли, че 90% от хората имат твърде ниско ниво на стомашна киселина. Хората често смятат, че киселините в стомаха и лошото храносмилане са причинени от прекалено много киселина в стомаха, но това не е така. Когато сме стресирани или хранително-дефицитни, производството на стомашен сок  драстично се забавя, което влияе сериозно върху косопада.

Ето как този процес влияе на растежа на косата:

Косата се състои от кератин, който е протеин. Ние изискваме адекватен  хранителен протеинен  прием и асимилация  за здрава коса.Когато се консумират протеини, разгражданети  им започва в стомаха. По време на хранене, нашия стомах трябва да има необходимото количество стомашна киселина , за да започне да се разгражда  протеина в аминокиселини.

Достатъчно ниво на  стомашната киселина  подпомага храносмилането и дейността на храносмилателния тракт. Това е сигнал за освобождаването на храносмилателни ензими, които допълнително разграждането на белтъчините, мазнините и въглехидратите.
Когато правилно се разгради храната ни, се предоставят повече от градивните елементи за косата ни. Ние подкрепяме балансирани хормони и здравословен метаболизъм, два фактора обсъдени по-долу, спомагат за увеличение на растежа на косата по естествен път.
С две думи, адекватна стомашната киселина = протеинови асимилация = изграждащи блокове за здрава коса.