Покривка предизвика дипломатически скандал между Израел и Сингапур | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ИНЦИДЕНТ
Покривка предизвика дипломатически скандал между Израел и Сингапур
Дипломатически служител използвал националния флаг на Сингапур като покривка за маса по време на пиянски купон

01 Януари 2016 20:28
0

принтирай

|

текст

Израел се извини, че нейн  служител от посолството е използвал знамето на Сингапур за покривка по време парти – съобщи Jerusalem Post.„Посолството на израелската държава в Сингапур беше ужасено да научи за нежелателното поведение, демонстрирано от един от младшите сътрудници и поднася искрените си извиния”, гласи прессъобщение на посолството.“ Виновният дипломат ще понесе „строга дисциплинарна процедура”.Местните медии в Сингапур съобщиха, че външното министерство е извикало израелския посланик след доклад на полицията за инцидента миналата неделя. Ведомството оповести, че „погрешното използване на знамето на Сингапур е сериозно нарушение” и приветства извиненията на Израел и уверенията, че прегрешилият ще бъде наказан.

Официалните изявления от двете страни не съдържат подробности за инцидента, но според местните медии дипломатът е използвал знамето за покривка на парти в апартаментът му. На снимката се вижда, че на въпросното парти е присъствал и началникът на охраната на посолството, който е сингапурски гражданин. 

Кощунственият акт е бил заснет от бдителен съсед от прозореца на апартамента си, който гледал към двора на израелското посолство. След това изпратил снимката в Министерството на външните работи с възмутен текст:

„Тези хора не зачитат нашата страна и нашия флаг! Те идват в нашата страна, крадат ни работните места, нашите жени, като си мислят, че могат да ни тъпчат както си искат и да обиждат нашия суверенитет“.

След това израелският посланик Айел Рубинщейн бил извикан в сингапурското външно министерство и му била връчена протестна нота. Веднага след това посолството поднесло официално своите извинения, които били приети от сингапурската страна.