Хороскоп за седмицата 04.01-10.01.2016г.

1
Добави коментар

Още в първите дни на новата седмица ние ще изпитаме дълбока вътрешна необходимост от вид пренастройка. Мнозина ще имат силни предчувствия, могат да бъдат по-раздразнителни от обикновено, особено мъжете, някой ще се чувстват изморени или ще изпитат друг вид физическо неразположение.

Дамите пък ще са под влияние на някакви носталгични настроения или  мисли, които ги карат да се връщат назад и да преосмислят своите чувства.

Всъщност, всички без изключение, но в различна степен според начина си на живот, ще е склонен да преоценява „ценностите” за него-от хора до материални блага. Това е в личен аспект, а в глобален- може да се отрази през тази и следващите две седмици върху курса на валутата например, но задължително ще възникнат някакви важни преобразувания, които се свързват с паричните потоци.

Нещо значимо се пречупва в съзнанието ни, съответно-намерения, поведение, решения и последици.

Най- силно се усеща тенденцията през почивните дни- събота и неделя и под влияние на Новолунието. Както знаем Новолунието  задава винаги „ново начало” , а сега конфигурацията на звездите подсказва, че то може да бъде квалифицирано още като „началото на края” на един дълъг процес, който ще ни раздели с онези структури, които вече са изживели своето време, независимо дали става въпрос за глобални перспективи или за собствения ни малък свят.

От 05 до 25 януари Меркурий ще е ретрограден при това в зодиакалния знак Козирог, така че най-комфортно или уверени в себе си ще бъдем на познат терен, а не като се впускаме в непознатото. Вероятно това ще играе и роля на полезна „спирачка” към настоящия момент. Както знаят повечето от вас, ретроградния Меркурий ни дава шанс да се обърнем навътре към себе си, да анализираме миналото-провали, успехи и по един логичен, практичен начин да потърсим първоизточника на случващото се, така че да изберем най-правилната посока. Това послание е най-силно при транзит на Меркурий в Козирог. Възползвайте се! Въпреки че повечето от вас съвсем инстинктивно ще постъпят точно така- ще охладят страстите и съвсем разумно, стратегически ще продължат напред, вероятно в края на януари…

На този етап обаче е почти безсмислено да водите разяснителни разговори, да спорите, не е желателно да се подписват документи, особено на 06 и 07 януари.

Не бързайте, не се претоварвайте през настоящия период, не се устремявайте рязко в нови задачи, намерете време за адаптация- на психическите и чисто  физическите ви ресурси…