Студентки от Оксфорд се съблякоха заради борбата срещу рака на гърдата | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

КАЛЕНДАР 2016
Студентки от Оксфорд се съблякоха заради борбата срещу рака на гърдата
За трета поредна година ръгбистките от студентския отбор участват в предизвикателни благотворителни кампании в името на благородни каузи

02 Януари 2016 13:22
0

принтирай

|

текст

 

Женският отбор по ръгби на Оксфордския университет се съблече и направиха гол календар за 2016 г. в името на една хуманна кауза – борбата с рака на гърдата, съобщиха организаторите.

Готовият продукт ще се продава и събраните средства ще бъдат предадени на благотворителната организация Coppafeel, която си поставя за цел да информира жените и да ги насърчава да се преглеждат редовно заради ранна диагностика на заболяването, което може да спаси много пациенти.

Миналата година студентките — спортистки събраха повече от £20 000 за организацията Joining Jack, която се бори срещу заболяването МДД (Мускулна дистрофия на Душен).

Организацията е създадена от семейството на 6-годишния Джак Джонсън, който страда от това рядко заболяване, което води до прогресивна мускулна дистрофия, за което на този етап няма ефективно лечение.

Календарът миналата година се продаде в цял свят и дори имаше заявки от Хонконг и Нигерия, а специални репортажи публикуваха издания като Cosmopolitan U

 

 

Календарът е бил сниман по време на тренировка на отбора на 10 декември, когато температурите не са били много подходящи за голи пози навън. Но капитанът на отбора Карли Блис сподели за „Дейли Мейл“, че фотосесиите са преминали  с много настроение и са били забавни, като ръгбистките заснели 13 различни пози.

„Снимките бяха много забавни, не само защото участваше целият отбор – без нито едно изключение. А защото знаехме, че го правим в името на една благородна кауза“ – казва Карли Блис.

Снимките продължили необичайно дълго, защото състезателките искали всички да бъде максимално автентично и позите да са технически прецизни и да не изглеждат нагласени и изкуствени.

Причината за тази професионална педантичност е свързана с втората причина, поради която ръгбистките се съгласили да позират голи: в името на популяризирането на този спорт както сред студентките в университета, така и на женското ръгби, което не е особено популярен спорт. 

 

Ева Уотън (19) е студентка по английска литература и испанска филология и също е капитан на отбора: „Миналата година календарът наистина помогна на отбора да намери фенове извън университета. И да събере допълнителна подкрепа за каузата, за която се застъпихме“.

Тази година избрахме  да помогнем на Coppafeel, защото тяхната мисия е много важна и е свързана с един специфичен женски проблем, който заслужава сериозно внимание. Затова всички момичета взеха участие – нито една не изрази колебание или резерви“. 
 

 

Календарът се продава на единична цена от  £12 за граждани и по £10  за студенти и преподаватели, като може да се купи и онлайн