Виктор Калев: По-щастлив, по-здрав и по-отдаден на шоуто не съм бил

1
Добави коментар
sapa84
sapa84

Актьорът е омерзен и съди жълтите издания,

според които е болен и напуска Слави

“Напоследък пишат, че съм болен, че едва ли не чезна и се топя, че съм изпаднал в депресия и т.н. А аз по-здрав, по-щастлив и по-реализиран не съм се чувствал, но как да обясня на хората? Лъжата дотам е оплела живота ми, че близки и познати ми звънят тревожно да ме питат какво става с мен. И трябва да ги успокоявам. Защото няма нищо вярно в писанията.”

Това казва Виктор Калев по повод жълтите издания, според които той не е добре, напуска “Шоуто на Слави” и още куп лъжи от този род.

Липсата му напоследък

в “Шоуто на Слави” е

доста тривиална –

актьорът има ангажименти в самостоятелни изяви у нас и пред българи в чужбина. И е най-натоварен преди Коледа. Обикновено е в тандем с Краси Радков или с Тони Димитрова. Но и когато отива с нея на два пъти за три седмици на турне в Канада, миризливите вестници пак пишат, че актьорът е болен. Сега той бе с моноспектакъла си в Гърция, а Краси Радков – в САЩ. У нас пък организаторите на уан мен шоуто са му спретнали яка предпразнична програма и дори на Коледа Калев ще разсмива публиката във Велинград. Това означава много пътувания и безсънни нощи през декември.

“Подобно отсъствие от “Шоуто на Слави” е фиксирано в договорите ни. Но как и защо трябва да го обяснявам? През ноември пък бях 10 дни болен от грип, не можех да говоря”, разказва актьорът.

Слави Трифонов

реагира подобаващо,

т.е. не проявява никакъв интерес към вестникарските лъжеинтриги, все едно не съществуват. Съветът му към Виктор Калев е: “Колкото повече им обръщаш внимание, толкова повече ще пишат и говорят небивалици.”

Виктор Калев послушал съвета му, но когато един жълт вестник пуска поредните гнусни лъжи срещу него, той завежда дело за клевата. Първото заседание на съда ще бъде през март догодина. “Просто пресолиха манджата с публикуването на големи глупости за мен на първа страница.

Не разбирам как

може да се печели,

като произвеждаш

клевети, лъжи

и инсинуации към определени хора”, пита риторично Виктор Калев.

Кой ще повярва например, че актьорът хванал приятелката си от Златоград – агрономка по професия, на калъп с негов първи братовчед. И оттам нататък изпаднал в тотална депресия и станал кожа и кости. Пишат дори, че с въпросната агрономка той ходел, откакто завършил средното си образование, т.е. от 18-годишен. Ако бе истина, връзката му с това гадже продължава вече 28 години! Не стига, ами въображението на драскачите ги отнася дотам, че видите ли, актьорът бил толкова влюбен, щото обичал да носи прашките ѝ.

Със свежото си чувство за хумор Виктор Калев често е над тези дебелашки измислици и не ги приема толкова навътре. Но сякаш за да го извадят от релси, започва нова дълга серия от публикувани лъжи за неговото здраве, които го травмират – и физически, и емоционално, и професионално, защото “бил много болен и се отказвал от сцената!”.

“Аз, дето се вика, едва сега започвам, а те ме погребват. И всичко това само защото съм отсъствал от сцената за една-две седмици. С Тони Димитрова, като бяхме в Канада, пак писаха подобни небивалици. И все с добавката, че съм сериозно болен, че съм слабеел и нищо не ям – абе, направо съм толкова зле, че умирам и дори още се чудят, че съм сред живите. Идва ми в повече, когато става дума за здравето и професионалното ми развитие.

Какво ли ще пишат, ако след празниците в началото на новата година видят Виктор Калев в “Шоуто на Слави”?

Виктор Калев само може да гадае кои ще са предстоящите му роли, тъй като винаги играе актуалния политик на деня и сценарият се пише ден за ден. Актьорът трябва за броени часове да влезе в ролята, а не да репетира седмици, както е в театъра.

“В “Шоуто” играем каквото е актуално. Ако Цецка Цачева е произвела новина през деня, вечерта я играя в шоуто. Но може да играя и проститутка или затворник, стига да има вест около тях. Сценарият се пише според новините на деня. И към 15-16 часа се обаждат дали имам скеч, или не. Общо взето, участията са почти всеки ден, но може и да не играя, ако около “моите” образи няма новина. Ако има, след 17 ч си вземам сценария, следват грим, перуки, гардероб и т.н. Текста може да четеш, изписан на аутокю, но е по-добре да го понаучиш, а не да си вперил очи в екрана, защото играеш.

За разлика от театъра

в тв шоуто времето е

кратко, а трябва да се

преобразиш –

не само на външен вид, а и като вътрешно поведение. Аз затова, като имитирам певците, се стремя и пеенето им да правя”, обяснява актьорът.

Той вече има около 50-60 роли в шоуто. Правил се е и на бебе, и на баба. Американското сп. “Форбс” нареди Калев до най-добрите актьори в Европа и го представя като най-многопластов и различен в превъплъщенията.

Теодосий Спасов пък го нарича “акьора със сто лица”, тъй като комикът играе различни образи – като поведение, социално положение, възраст, пол. Най-добрите му превъплъщения са в образите на шефката на парламента Цецка Цачева, президента Росен Плевнелиев, футболиста Благо Георгиев, президента Петър Стоянов, премиера Симеон Сакскобургготски, певиците Лили Иванова и Силвия Кацарова и пр.

Слави Трифонов също го аплодира за успешните му превъплъщения в ролята на реални хора от обществения ни живот.

“Гледам да се доближавам максимално до образите, да вляза в кожата на героя, а не само да го докарвам от грим”, казва той.

Затова Калев печели симпатии и от големи театрали. Канен е за роля на голямата сцена в постановки на Сашо Морфов, Мариус Куркински, Борислав Чакринов в Бургаския театър: “Отказвам, защото искам да съм на 100% в “Шоуто на Слави”. При Трифонов работи от март 2004 г. Амбициран е да се докаже там след дълги години в другото тв шоу – “Каналето”.

Но Виктор Калев е играл и 7 години в театъра. Той завършва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков заедно с Иван Ласкин. Една година е на сцената на Малък градски театър зад канала и 6 – в театър “София”.

“Не ми липсва театралната сцена, защото в тв шоуто играя много повече, а и влизам в различни роли на живи хора, не на измислени книжни герои. И пак пред жива публика. На този етап театърът не ми липсва, харесва ми да се концентрирам само в едно място. В театъра имам добри предложения за роли,

но първата и основна

работа за мен сега е

в “Шоуто на Слави”

и по него нареждам календара си. Там съм на повикване почти всеки ден, затова не мога да планирам и театрално участие.

Калев отрича да е казвал, че повече няма да играе скечове за президента Росен Плевнелиев, както се тиражира в някои дебели седмичници. “Това не решавам аз, а сценаристите – те казват кога и кого да играя, аз не мога да вземам сам подобни решения”, обяснява актьорът.

На Коледа Калев ще се прибере в Златоград при майка си, брат си и снахата. Вярно е, актьорът има приятелка, но тя не е от Златоград и връзката им не е от 28 години.

На Нова година с

Краси Радков ще

разсмиват във

Велинград

Преди това той отиде в Бургас да се види с Тони Димитрова, с която ги свързва голямо приятелство. “Пристигна рано сутринта на 6 декември и заедно отидохме в общинския съвет, за да ми връчат званието “почетен гражданин” на Бургас. Много ме трогна”, споделя певицата.

Двамата са се познавали бегло от общи участия на сцената, но истинското им приятелство започва от 2003 година, когато Тончо Токмакчиев ги вика на една маса. “Седнахме на по едно питие и имах усещането, че се познаваме от години. Разменихме телефоните и станахме близки приятели”, спомня си Тони Димитрова.

После стават тандем и правят два концерта в Канада и два в Берлин.

За настроение Виктор Калев понякога имитира и нея. Само намеква за дрезгавия ѝ глас с думите: “Трябва да изпия една студена бира, за да ми се обостри фарингитът.”

Тони Димитрова, която като бургаско момиче плува много добре, е запомнила едно тяхно състезание в басейна. “Тръгнахме да поплуваме, а Виктор ми предложи да се състезаваме. Аз, която плувам всеки ден, високомерно му викам: “С теб ли, бе?” Но той е много по-висок и в басейна се оказа, че едно негово движение се равнява на четири мои. И тъкмо

стигнах до края на басейна, гледам,

Виктор се изпружил като русалка и вика:

“Айде, бе, побелях да те чакам“,

смее се певицата.

При едно тяхно завръщане от Канада Виктор Калев започва да имитира различни гласове. Всички пасажери, все чужденци, се надигат любопитно от седалките да разберат какво става, а Тони Димитрова хем умира от неудобство, хем ѝ е интересно да го гледа. “Той има много хубава самостоятелна програма с артистични скечове и танци, а накрая двамата изпяваме няколко песни”, обяснява Тони.

Остава да го видим след празничните дни на януари 2016 г. Защото Виктор Калев е здрав и е в плановете на сценаристите в “Шоуто на Слави”. Кого ли първо ще изиграе през новата година?

Източник: HICLUB.BG