Галактичен стил

1
Добави коментар
famozni
famozni

Филмовата космическа сага „Междузвездни войни” завладяла целия свят, оставя своя отпечатък и върху модните тенденции. Звезден прах, космически цветове, интергалактически елементи – всичко, от което имате нужда, за да направите също толкова завладяващ и външния си вид.  Световно известни модни колекции тотално ни пренасят в космоса.

Напълно в синхрон актуалните космически елементи ни напомнят за неспиращото усъвършенстване на новите технологии, както и за динамиката на модерния ни свят.

Дузина известни личности залагат именно на такава визия. Умело намират баланса между комфортното и бягството от ежедневна скука. Уроци по галактичен стил можем да получим от  модната икона Бионсе,  както и от Дженифър Лопез, Селена Гомес и други.

Звездни елементи откриваме и в новата колекция на популярна модна личност у нас, от не отдавна и дизайнер – Златка Райкова.

За да сте в крак с галактическата тенденция ще ви издадем няколко ключови щрихи, които не трябва да забравяте да следвате, за да блестите като  „супернова” навсякъде.

Популярните цветове са  електриково  сиво , сребърно, маслено зелено, наситено лилаво и черно. Могат да бъдат използвани както за основна линия, така и като акцент. Позволени са дори ексцентричните съчетания по между им.  Да не забравяме и силното присъствие на всякакъв тип глитъри, пайети и камъни, които създават космическо усещане.  Геометричните фигури са на почит, както в облеклото, така и в бижутата.  Триъгълници, петолъчки, квадрати и всякакви други причудливи форми с остри краища. Силен акцента са и принтове с  планети и звезди, а тотален хит станаха роклите и суитчърите с космически принт.

Предимно използваните материали са метал, кожа, големи камъни и сребро.  Често срещана е  комбинацията на черни камъни с метални верижки.  Няма място за деликатни и почти губещи се от погледа аксесоари. Във всички дизайнерски колекции присъстват масивните бижута. Тенденция например  са обеците със заострени ръбове, триъгълни форми и висящи кожени ресни. Колиетата са дълги, стигащи малко под гърдите, като най-често имат стъпаловиден вид или причудлива абстрактна форма.  Често използвани в бижутата от този вид са меланитът и пиропът – разновидности на граната. Освен, че изглеждат ослепително, за тези камъни се знае, че улавят енергията и я съхраняват.

Разбира се препоръчваме да не комбинирате в облеклото си  едновременно всички космически елементи.  За следващото парти съветваме да  изберете дълъг  гащеризон   с “V” – образно остро деколте, в комбинация с масивни дълги обеци и електрикови сиви кецове.  Ако все пак решите да заложите на „изпитана” визия –  достатъчно е да облечете изчистена черна рокля и да добавите интересно колие за акцент.

Ето и някои от нашите предложения, които ще добавят звезден блясък на облеклото ви както за парти, така и за небрежна разходка.

Автор: Радиана Божикова

Радиана Божикова2016-01-02T20:07:27+00:00януари 2nd, 2016|0 CommentsФилмовата космическа сага „Междузвездни войни” завладяла целия свят, оставя своя отпечатък и върху модните тенденции. Звезден прах, космически цветове, интергалактически елементи – всичко, от което имате нужда, за да направите също толкова завладяващ и външния […]admin2016-01-01T00:05:09+00:00декември 27th, 2015|0 CommentsКупили сте си нов диван, но се чудите какво да правите със стария? В тази статия ще Ви дадем няколко варианта, които ще решат дилемата, пред която сте поставени. Някои хора не обичат да изхвърлят нищо, дори то […]admin2016-01-01T00:05:09+00:00декември 27th, 2015|0 CommentsЗа изхвърляне на стари мебели и почистване на апартамент, офис или къща може да се доверите на специалисти за извозване на мебели, защото местата, които са ежедневно посещавани от множество външни хора или приятели, правят огромно впечатление, а […]