Как да рисуваме върху база – пиксел арт с Paint

17
Добави коментар
marta453
marta453

Пиксел арт е едно много интересно и красиво дигитално изкуство. В галериите на пикселните артисти (особено на добрите такива) могат да се видят невероятни неща. Убедете се сами: http://pixeljoint.com/

Това е най-големия световен форум за Pixel art. Впрочем двете аватарчета, които виждате са на пикселни артисти от този форум – Xion Night и prism

По принцип пиксел арт може да се рисува с много програми: Photoshop е най-разпространената. От програмите за рисуване добри за пиксел арт са: mtPaint и MS Paint, както и специализираните: Graphics Gale, Pixel editor, Pixel Studio. Ревюта на тези програми ще публикувам в следващи теми.

Ако искате да се научите да рисувате пикселни картинки ще ви предложа един лесен туториал, с който да започнете да изучавате Pixel art или просто да опитате и да се позабавлявате.

Ще нарисуваме дрехи на човече от готова база. Програмата, която ще използваме този път е MS Paint. Как да настроим работната среда на MS Paint за работа с пиксел можете да научите от тази тема.

и така… да започваме

Ето го и човечето (базата):

1.Най-напред трябва да решите с какви дрехи искате да го облечете.

2. Вземете Line Tool. С този инструмент ще направим контура на тениската. Започнете от ъгъла между вратлето и рамото на човечето и продължете по ръчичката.

Убедете се, че сте направили контура непрекъснат и че сте показали местата, където са гънките на тениската.

3. За да запълним тениската с цвят ще използваме инструмента Fill Тool

4. По същия начин направете контура на панталончето и го запълнете с цвят:

След това запълнете отново панталончето, но този път с тъмно сив цвят:

5. Сега ще започнем да изграждаме светлосенките на дрехите. Започваме от тениската. Отново вземете инструмента Line Tool. Изберете светлосив цвят от палитрата и поставете светлосенките по тениската. Не забравяйте от коя страна е източникът на светлина.

6. Сега вземете тъмносив цвят, за да направите светлосенките на панталончето.

7.Уверете се, че светлосенките, които сте нарисували не пречат да се виждат крачолите на панталончето и че гънките по дрехите са на точните си места.

8. Нарисувайте контура на двете обувки отново с Line Tool и пак с Fill Тool запълнете с цвят.

След това отново с Line Tool нарисувайте грайферите на подметката.

Променете цвета на контура на обувките като използвате Fill Тool

Запълнете първо с бяло, а после с червено.

9.След това вземете тъмночервен цвят и нарисувайте светлосенките по обувките.

10.Нарисувайте контурите на детайлите по горната страна на обувките.

11.Сега ще направим кабсите за вързанките на обувките. Това става с помощта малкия размер на Brush Tool. Нарисувайте кабсите, както е показано на картинката по-долу:

С помощта на Curve Tool и Line Tool нарисувайте вързанките на обувките:

И нашето човече вече е облечено:

автор: BlueSkyTides превод: mARTa

Още едно лесно уроче за рисуване на пиксел, но с Photoshop може да намерите в блога на tcvetelinka Повече за Pixel art може да научите от портала PixelArtStart.bg

бутон за сайт