5-те аксесоара, които всяка модерна жена трябва да има!

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Какво ли няма в една женска чанта? А какво ли пък няма в гардероба ни? Нека си го признаем – на всеки му се е случвало да намери някъде сред купищата обувки, планините от чанти и безкрайните редици с дрехи по някоя странна вещ. А да не говорим за всички онези супер-сладурски дрешки, които намираме в дъното на гардероба си още с етикет върху тях, защото ги купихме от летните намаления, но пък след това есента дойде прекалено бързо и така и не можахме да ги облечем… преди 2 години!!!

Дами, не забравяйте две неща – 1. Рециклирайте! Дарявайте дрехите, които не сте носили от повече от година, защото те само задръстват пространството и ви карат емоционално да се обвързвате с ненужни вещи! Никое яке, обувки или чанта не са чак до такава степен непреодолими.. следващата разпродажба е само след един сезон. 2. Дръжте всичко видимо и подредено! Ако гардероба ви прилича на случайна камара от дрехи винаги ще взимате само това, което виждате най-отгоре и ще забравяте за всички останали съкровища!

Сега е момента да разчистите гардероба си и да направите място за нови попълнения, защото сме готови със списъка си със задължителни за всяка дама аксесоари за този сезон! Ако се чудите – Какво е това нещо, което кара истинската модна икона да се отличи?, В какви аксесоари си струва да инвестирате този сезон?, Кое кара някои тоалети да изпъкнат? Кои са най-актуалните акценти? – То това е мястото за вас!

Statement чанта

Или иначе казано – чанта, която ще се превърне в основен акцент на визията ви! През този сезон тя е малка, кокетна, цветна и елегантна. Вписва се чудесно във всяка визия и е достатъчно голяма, за да побере единствено портмоне, телефон, ключове и червило. Обикновено я обличаме със семпъл тоалет в неутрални цветове, за да изпъкне още по-силно.

Шал във френски стил

Дълъг, тънък, бляскав и елегантен. Достатъчно е да се увие само веднъж около шията ви и нежно да падне върху копринената блуза, slip-роклята или сатенената ви риза. Подобен шал лесно може да се превърне в акцент на визията и е по-подходящ за вечерни тоалети. Оглеждайте се за модел, който завършва с красив сноп от мъниста.

Statement обувки

Тук правилата са горе-долу същите като при statement чантата. Обувките трябва да са интересни, цветни и модерни. Всяка жена има нужда поне от един чифт, който лесно да я преведе от ежедневието към някое стилно парти. Оглеждайте се за малките детайли – пискюли, връзки, катарами, ципове – определено привличат вниманието. Изчистеният дизайн също е за препоръчване за любителите на минимализма.

Слънчеви очила

Когато става въпрос за семпъл тоалет, слънчевите очила са неминуемо допълнение към визията! Вярно е, че през зимата не са особено функционални, но винаги е добра идея да имате калъфче със стилен чифт в чантата си за моментите, в които доброто време ни изненада. За предпочитане е да заложите на интересния и нестандартен дизайн като не забравяте да го съобразите с формата на лицето си. В случай че си падате по традиционните модели, може да разнообразите с по-ярки цветове или огледални стъкла в различни нюанси.

Отличителен парфюм

Някой ми беше казал, че една жена трябва да сменя парфюмите си докато не намери перфектния за нея. Онзи аромат, който я допълва и завършва обаятелния й чар. След това може да използва само него! Парфюмът е визитната картичка на една жена. Както самата Коко Шанел е казала: „Жена, която не носи парфюм, няма бъдеще!” Затова избирайте разумно. Нищо прекалено силно или прекалено сладникаво, а перфектния баланс!

Автор: Преслава Цачева