Григор продължава победната си серия в Бризбейн :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: zimbio.com

 Григор Димитров продължава победната си серия oт началото на новия сезон. Първата ни ракета и партньорът му Кей Нишикори се класираха на полуфиналите на турнира на двойки в Бризбейн след успех срещу водачите в основната схема Пиер-Юг Ербер и Никола Маю. Гришо и Нишикори постигнаха обрат – 4:6, 6:1 (10:7) и записаха нова победа на австралийска земя, пише Блиц.

 

Двубоят продължи 1 час и 10 минути. Откриващият сет вървеше с доминация на сервиращите, макар процентите на вкаран първи начален удар от българо-японската двойка да не впечатляваха. Французите не успяваха да стигнат до шансове за пробив до 3:3, когато направиха 0-40 и се възползваха от втория си шанс, за да си осигурят решителния брейк. До края на сета посрещачите взеха едва три точки, а Маю е Ербер го затвориха с 6:4.

 

В началото на втория сет Димитров и Нишикори поставиха водачите в схемата на турнира на двойки в Бризбейн под сериозно напрежение. Пропуснаха два брейкбола още в първото подаване на французите, а при 2:1 си осигуриха нов шанс и този път хасковлията свали топката ниско край мрежата и предизвика грешка на съперниците. Григор и Нишикори контролираха играта в следващите минути, дублираха пробива за 5:1 и изравниха сетовете с категоричното 6:1, след което надвиха французите и в тайбрека с 10:7 за крайния успех.

 

Така Димитров и Нишикори заработиха по 90 точки за световната ранглиста на двойки и по 3115 долара, а за място на финала ще срещнат участващите с „уайлд кард“ представители на домакините Джеймс Дъкуърт и Крис Гучоне, които елиминираха номер 3 в схемата Лукаш Кубот и Марчин Матковски от Полша с 3:6, 6:3 (10:4).

 

Утре Гришо играе срещу Виктор Троицки на 1/8-финалите на сингъл в Бризбейн. 22-ият в света сърбин победи американеца Стив Джонсън със 7:6, 6:1 в среща от първия кръг, докато Гришо (28 в АТП) се справи с Жил Симон (6:3, 7:6).

 

Двубоят Троицки – Димитров е в четвъртък сутрин – 7 януари (между 2:00 и 5:00 часа българско време), а началният час зависи от това кой поред ще бъде мачът им на съответния корт. Димитров вече има победа над сърбина в единствения мач помежду им досега (6:3, 6:2) през октомври 2012 година в Базел. При нова победа Гришо среща победителя от Роджър Федерер – Тобиас Камке на 1/4-финал.