Шериф спипан с дрога за $2 млн. | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

КАЛИФОРНИЯ
Шериф спипан с дрога за $2 млн.
Ченгето от отряда за борба с нарко трафика било заловено от свои колеги, докато пласира марихуана

06 Януари 2016 12:16
0

принтирай

|

текст

Ченге от калифорнийски специализиран отряд за борба с нарко мафията е бил задържан от своите колеги в Пенсилвания, докато пренасял нелегално марихуана за $2 млн. – съобщава „LA Times“

Кристофър Хийт е заместник-шериф на Yuba County и бил задържан от полицейски патрул край град Уест Манхайм, щат Пенсилвания – със 122 пакета марихуана в бахажника  с тегло 55 кг.

След като му сложили белезниците полицаите били шокирани, след като установили, че са задържали свои колега от отряда за борба с наркотици в Калифорния. Той притежавал законно оръжие и носел $11 000 кеш. Заедно с него имало и двама дилъри, които са били с полицейски досиета. 

По-късно задържаните били освободени под гаранция срещу сумата от $1 млн. на човек. 

По-късно било установено, че той разнасял дрога из зялата страна, като си вземал отпуск от полицията. Ной работел за специален отряд Net-5, който бил създаден специално за борба с отглеждането, консумацията, разпорстранението и продажбата на марихуана и други опиати. Той ръководел 62 дела, повечето за контрабанда на марихуана, а миналата година свидетелствал в съда срещу  заловен нарко дилър от Тексас, като с помощта на неговите показания той бил осъден на 10 години затвор. 

Шерифът е уволнен дисциплинарно и чака началото на делото на 11 февруари.