Зодиака на Индианците

2
Добави коментар
Martin_Kolev
Martin_Kolev

Зодиака на Индианците

Зодиака на Индианците

Има много спорове за и против астрологията. Но въпреки скептиците интереса към темата не намалява и всеки от нас поне веднъж с любопитство се е запитал „коя зодия съм аз“. Затова ще се опитам да ви запозная с по-нетрадиционните за нас чужди зодиакални системи и започвам тази поредица със знака на коренните американски жители – Индианците. Всеки е чувал за индианските шамани и за индианските тотеми.В основата на вярванията на индианците стои разбирането,че човек е пряко свързан с цялата природа и трябва да се опита да я разбере и приеме, а не да се бори с нея,защото откъсването от природата и жизнения път на душата води до болести и нещастия. Това е и основата на индианския хороскоп.Ненапразно всички зодии са кръстени на животни и носят техните характеристики. Според изследователите корените на индианския зодиак датират от преди 5000 години. Тогава древните индианци се опитали да направят система с която да извлекат максимална ползва от ритъма на природата и това довело до създаването на Индианската Астрология. Системата се базира на 12 знака и техните кланове. Ето и самите знаци :

Дата
 
Животно
Растение
Камък
Клан
Цвят
Дек 22 – Ян 19
 
Гъска
бреза
Планински кристал
Костенурка
Бял/
Сребро
Ян 20 -Фев 18
 
Видра
трепетлика
Цитрин
Пеперуда
Сребро/
Сиво
Фев19 – Март 20
 
Вълк
живовляк
Тюркоаз
Жаба
Синьо/
зелено
Март 21 – Апр 19
 
Сокол
глухарче
Опал
Буревестник
Жълто/
Зелено
Апр 20 -Май20
 
Бобър
Див Хиацинт
Хризокола
Костенурка
Синьо/
Жълто
Май 21 – Юни 20
 
Елен
равнец
Ахат
Пеперуда
Жълто/
Синьо
Юни 21 – Юли 22
 
Кълвачr
Дива Роза
карнеол
Жаба
Розово
Юли 23 – Авг 22
 
Сьомга
малина
Гранат
Буревестник
Червено
Авг 23 – Сеп 22
 
Мечка
Теменужка
Аметист
Костенурка
Кафяво/
Лилаво
Сеп 23 – Окт 23
 
Гарван
лопен
Яспис
Пеперуда
Синьо/
Кафяво
Окт 24 – Ное 21
 
Змия
магарешки бодил
Малахит
Жаба
Лилаво/
Оранжево
Ное 22 – Дек 21
 
Сова
смърч
Обсидиан
Буревестник
Златно/
Черно

В следващите ни публикации ще ви запозная подробно с всеки индиански зодиакален знак , подходящите за него камъни, цветя, билки, цветове, както и кармичните му задачи според разбиранията на древните индианци.

Related

Posted in Астрология, Новини Tags: Астролог, Астрология, зодиак, Зодиака на Индианците, зодии, зодия видра, зодия вълк, зодия гарван, зодия гъска, зодия елен, зодия змия, зодия кълвач, зодия мечка, зодия сова, зодия сокол, индианска астрология, индиански зодиакални знаци, индиански кланове, индиански символи, индиански тотеми, индиански традиции, индианци, полу скъпоценни камъни, традициите на коренните американци, цветове, Цветотерапия

Можеш да оставиш коментар, или обратна връзка от твоя сайт.