Пряка опасност от мечи пазар за медиите в Германия

8
Добави коментар
borsi
borsi

Случилото се в Кьолн на Нова година и мълчанието на медиите по въпроса цели 5 дни насочи вниманието ми към немските медийни концерни.

Медиите се крепят на доверието, а то в момента е разбито. Което означава разочарование, а разочарованието означава отслабващи продажби. Те означават намаление и на приходите от реклама. Това означава, че германските медии ще минат през труден период, който има голям шанс да даде отражение на фондовата борса. Въпреки добрите печалби за миналата година на някои от компаниите смятам, че има голям шанс за мечи пазар, като немският Dax index също сочи на юг и може би още следващите дни ще пробие и важно техническо ниво. Axel Springer SE, ProSiebenSat.1 Media, Constantin Medien и дори може би Kabel Deutschland (погълната през 2013 от Vodafone Group PLC) като продавачи на някои услуги. Внимание може да се обърне и на медиите в Швеция и Норвегия.

Обръщам внимание към борсово търгуваните медийни компании, но кризата със сигурност ще засегне всички, включително и частните дружества и по-малките медии. Медиите в България също вероятно ще пострадат от скандала.