Майски празници в Портофино и Чинкуе Тере

1
Добави коментар
teskogroup
teskogroup

Портофино, малко рибарско селище, датиращо от времето на древен Рим, днес е една от най-известните туристически дестинации на Италианската Ривиера. Холивудски звезди, поп икони, супермодели, а и всички обикновени туристи идват в Портофино, за да вкусят от прочутата „Долче Вита“. От тук идва и славата на градчето като „Курортът на богатите“. Разположен е в провинция Генуа, на около 170 км. от Ница, заключен между Лигурско море и планинските вериги на Алпите.
В случай, че се уморите да се излежавате върху безупречните плажове под жарките слънчевите лъчи, или на някоя луксозна яхта, добре е да знаете, че Портофино разполага и с множество интересни атракции. Замъка Браун, построен през 1557 г и някога служил като защитно укрепление на района, функционира като музеий и разположението му високо на хълма открива фантастична гледка към пристанището и Средиземно море. Манастира La Cervara датира от 1361 и в кулата му е бил затворен краля на Франция – Франсоа I.

 

 

Майски празници в Портофино и Чинкуе Тере
Дата:29.04.2016
6 дни/ 5 нощувки с директен полет от София
цена: от 395.00 €
Очакват Ви безброй луксозни яхти, къщи с разноцветни фасади и множество площади, съхранили своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие.

 

 

Програма:

Първи ден 29.04.2016
Отпътуване от летище София с директен полет на България ер за Милано. Пристигане на летище Малпенза. Отпътуване за Генуа. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Втори ден 30.04.2016
По – желание възможност за обиколка на историческия център на Генуа с туристически автобус и разглеждане на улица Гарибалди – често определяна като най-красивата в Италия със своите дванадесет дворци: замъците „Карега Каталди“, „Дория“ и „Дория Турси“, в който се пазят три писма на Христофор Колумб и цигулката на Паганини, „Белият замък“, където се помещава една от най-големите художествени галерии в града с произведения на Караваджо и Веронезе и „Червеният замък“, съхранил не по- малко прекрасни картини. Старият град, който е под закрилата на Юнеско- катедралата на Генуа „Сан Лоренцо“, построена през 1118 г. в готически стил; площад Ферари, където се намират операта „Карло Феличе“ и Двореца на дожовете – музей, в който се организират множество културни мероприятия и изложби, къщата на Христофор Колумб, Кралския дворец, Дворец Принчипе със своята красива градина. Старото пристанище „Порто Антико“ – най-доброто място за съзерцаване на красивия залез над Лигурско море, площадката Кастелето от където виждате целия град като на длан. Свободно време. Възможност за посещение на Аквариума, построен през 1992 година, който се врязва направо в морето и предоставя прекрасната възможност да се запознаете с многообразни морски представители като делфини, акули и пингвини и др. За любителите на историята и изкуството, предлагаме самостоятелно разглеждане на музеите и галериите или просто да се полюбувате на малките площадчета, миниатюрните магазинчета, уханните ресторанти и неповторимата атмосфера, която предлага този магнетичен град. Нощувка.

Трети ден 01.05.2016
Закуска. Отпътуване с влак за района на Национален парк „Чинкуе Тере“. Тук са търсили вдъхновение творци като Байрон, Данте, Петрарка, Шели и Жорж Санд. Очаква ви очарователната атмосфера на петте селца Чинкуе Тере, които ще ви омягьосат със смайващата си красота и най-вече заради издръжливостта в надпреварата с модерния свят, са включени в списъка на ЮНЕСКО. Всяко едно от петте селища Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре е съхранило своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. Истинското очарование на Чинкуе Тере е безвремието, в което съществуват селата, запазили вида си от преди десетилетия, някъде между морето и небето. Посещение с влак и свбодно време в четири от селцата. Първото по нашия маршрут е Монтеросо ал Маре, то е най-голямото и любимото на всички туристи. Следващото Вернаца е събрало в себе си освен природните красоти, и куп исторически забележителности, тук може да видите построената от морски замък през 14 век църква Санта Маргарита Д‘Антиохия и замъка Дория, издигнат през 11 век. Следващото поредно е Манарола, където изключително запомнящ се е опитът за импровизирано пристанище върху купчина голи скали. Упоритостта на местните, сякаш нарочно наредили лодките си върху сухите скали, е на пръв поглед неразбираема при хубаво време и спокойно море, но истинският ужас настъпва, когато бурните вълни и вятърът започнат да се разбиват в бреговете, опасващи Манарола. И последното от нашата обиколка е Риомаджоре. Тук задължително трябва да посетите замъка, църквата Сан Джовани Батиста и Светилището на Дева Мария от Монтенеро, датиращо от 1335 година. Връщане в Генуа с влак. Нощувка.

Четвърти ден 02.05.2016
Закуска. Организирано отпътуване за Санта Маргарита с влак. Разглеждане на Санта Маргерита Лигуре, славещ се като един от най-красивите градове на Италианската Ривиера и популярна туристическа дестинация с неповторима атмосфера. Тук ще намерите уютни ресторантчета с невероятни местни специалитети, оживен пазар, разположен сред средновековен площад и множество цветни ухания. Специалното очарование на градът се дължи на смесицата от стиловете, на които е подвластен – Бел епок и Морски стил. Санта Маргерита Лигуре достига разцвета си през Средновековието, когато представители на аристокрацията от Генуа започват да строят красиви вили в района. Отпътуване с корабче за Портофино – малък елитен курорт на брега на Лигурско море, наричан още „Курорта на богатите“. Тук можете да срещнете множество лица от шоубизнеса, идващи тук на почивка, за сватбата си или просто на разходка. Със сигурност и вие ще останете омагьосани, когато стъпите в това девствено местенце, дори само за няколко часа. Къщички с разноцветни фасади следват очертанията на брега и се издигат терасовидно към върха на планините. Безброй луксозни яхти и не толкова лъскави рибарски лодки са хвърлили котва в това красиво и старо средиземноморско пристанище. Делфини плуват до самия бряг, а кристално сините води привличат любителите на подводните спортове, да се гмурнат в необятните дълбините. Заради всичко това и заради още много очарования, които ще откриете, идвайки тук си заслужава да посетите Портофино поне веднъж в живота си. Връщане в Генуа. Нощувка.

Пети ден 03.05.2016
Закуска. Организирано отпътуване за Торино с влак, славещ се като град с вкус на шоколад и лешник. По – желание възможност за обиколка на историческия център на Торино с туристически автобус и разглеждане площад „Сан Карло” и едноименната църква, Двореца на Академията на науките, двореца Кариняно, „Пиаца Кастело” – политическият и религиозен център на града с Театро Реджо, Палацо Мадама, Палацо Реале, Катедралата „Сан Джовани”, Палатинската порта, кулата Моле Антониана – символ на града. Свободно време – възможност за посещение на някой от многобройните музеи на града – музей на киното, на автомобила, египетски музей, музей на античното изкуство, художествени галерии за ренесансово и модерно изкуство и др. Връщане в Генуа. Нощувка.

Шести ден 04.05.2016
Закуска. Трансфер до летището за полет от Милано за София.

 

 

ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА

Clarion Collection Hotel Astoria 4*, www.hotelastoriagenova.it
Разположение: Хотел Clarion Collection Astoria се помещава в историческа сграда от 19-ти в., отличаваща се с интериор в стил Ар Нуво. В непосредствена близост до метростанция Genova Brignole.
В стаите: климатик, телефон, телевизор, мини бар, сейф, сешоар.
На територията на хотела: лоби бар, в лобито можете да ползвате безплатна интернет точка, паркинг, Wi-Fi.
Хранене: закуска на шведска маса.

 

29.04.2016
Възрастен
в двойна стая
Единична стая
Резервация и 50 % плащане до 30.01.2016
395 евро / 773 лв.
515 евро / 1007 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София– Милано – София с редовен полет на България Еър
Трансфери  летище-хотел-летище
5 нощувки със закуски  в хотел Clarion Collection Hotel Astoria 4* в Генуа
Представител на туроператора по време на пътуването и престоя
Медицинска застраховка на ЗК Алианц с покритие 5000 евро, с асистанс

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Летищни такси – 146 евро / 286 лева към 10.10.2015г.
Еднодневна екскурзия с влак до Санта Маргарита и с корабче до Портофино (цена 25 евро / 49 лева)
Еднодневна екскурзия с влак до Чинкуе тере (цена 35 евро / 68 лева)
Еднодневна екскурзия с влак до Торино(цена 45 евро / 88 лева)
Билети с валидност 24 часа за обиколка на историческия център Генуа с туристически автобус(цена 15 евро / 29 лева)
Билети с валидност 24 часа за обиколка на историческия център Торино с туристически автобус(цена 30 евро / 58 лева)
Входни такси на музеите и галериите, както и билети за градски транспорт.
Лични разходи
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години – доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години – доплащане 20 лв.
Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица над 80 години – доплащане 40 лв.

 

 

 

24