Френски музикален уикенд в София | Facebook

4
Добави коментар
musicien
musicien

Partymusic.bg организира два концерта с френска музика. В два поредни дни – 22-ри и 23-ти януари – Чайната ще потопи почитателите на френската култура в парижката музикална традиция.

Петъчната вечер е посветена на френския джипси суинг от 30-те и 40-те. Квартетът Para Hot Jazz ( виола, китара, тамбура и контрабас) ще пресъздаде джазовата сцена на Европа от първата половина на ХХ в. Танцувална музика, вдъхновена от бащите на този стил – Джанго Рейнхард и Стефан Грапели. Концертът ще започне в 20 часа.

Вечерта на 23-ти януари отново ще бъде сгрята от топлите и емоционални песни на Шарл Трене, Едит Пиаф, Джанго Рейнхард, ZAZ и Pink Martini. Традиционният за Ginger Groove концерт „Les rues de Paris“ или „Улиците на Париж“, ще започне в 20.30 часа и ще срещне публиката с едни от най-обичаните и популярни френски шансони, суинг и боса нова песни.

Ако сте почитатели на френската музикална традиция – не пропускайте да отбележите този уикенд в календара си! Местата са ограничени, резервации може да направите на телефон 088 705 1080. Tea House (Чай във фабриката) се намира в София, на ул. „Г. Бенковски” 11.

Научете повече за музикантите в страницaтa ни – www.partymusic.bg!