Valentino SS16 ни повежда на пътешествие през вълнуващата Кения

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Още когато видяхме за първи път пролетно-лятната колекция на Valentino и разбрахме, че нейно основно вдъхновение са африканските страни и техните национални мотиви, се влюбихме в нея. Топла, свободолюбива, авантюристична и актуална, колекцията е една истинска феерия от цветове, принтове и материи, които разказват истории за традиции, уважение и чиста любов. Дълго време очаквахме рекламната кампания на колекцията, опитвайки се да си представим как може да изглежда тя. Днес, когато е тук, трябва да признаем, че надминава и най-силните ни фантазии.

Кадрите ни повеждат на едно пътешествие в Кения, по-точно – в Amboseli National Park in the African nation. Фотограф е прочутият Stephen McCurry, чиято най-известна работа е снимката “Afghan Girl”, уловила образа на красиво синеоко момиче и превърнала се в корица на National Geographic и един от най-известните кадри в историята на фотографията. Да, Стефан не е точно моден фотограф. Може би именно затова кампанията на Valentino ни харесва толкова много! Вместо изображенията да бъдат концентрирани единствено върху дрехите, те някак си успяват да покажат преплитането им с всичко наоколо. И макар че става въпрос за висша мода, насред кенийския пейзаж тя изглежда сякаш си е вкъщи. Кампанията показва перфектния преход от вдъхновението до завършения продукт. „Идеята на снимките беше да отведе зрителя на пътешествие. Дрехите са вдъхновени от африкански мотиви, затова решението да заснемем кадрите в Африка, бе за да покажем как нещата си влияят взаимно – връзката между моделите, дрехите, околната среда и местните. Мисля, че усилията си заслужаваха!” – казва Маккъри.

Лицата на пролетно-лятната кампания на Valentino са очарователните Kirin Dejonckheere, Alice Metza, Cameron Traiber, Greta Varlese и Tami Williams, които успяват да уловят настроението на цялата фотосесия и перфектно да се впишат в пейзажа въпреки разнообразните си националности. Фактът, че в кадрите на много места присъстват и местни хора, още повече засилва посланието на колекцията и усещането за едно автентично пътуване сред една различна и вълнуваща култура.

Автор: Преслава Цачева